10 superbra tips till längre och friskare hår

10 superbra tips till längre och friskare hår

10 tips till längre och friskare hår:

1. Håret blir väldigt skört när det är blött så borsta inte håret fören det är torrt!

Borsta gärna håret innan du hoppar in i duschen så minskar du risken för att få ett fågelbo. Ibland vill man kanske borsta ut håret när det är vått för att få det lite plattare och hålla ner det. Det måste i alla fall jag göra ibland med min stora kalufs… I sådana fall rekommenderar jag att använda sig av en Detangler Brush som inte sliter på håret lika mycket som en vanlig borste.

2. Använd alltid balsam efter att du har sköljt ut ditt schampo.

Efter schamponering är hårstrået extra känsligt eftersom fjällskiktet är öppet. Balsamet sluter strået och ger det tillbaka sin glans.

3. Använd värmeskydd när du plattar eller lockar håret.

Tänk på att hög värme sliter otroligt mycket så försök undvika att använda fönen och plattången så gott det går! Om man har varit så besatt av att platta håret som jag en gång var kommer det att vara tufft. Men det är verkligen värt att välja bort det och låta håret vila från ytterligare skada. Om du måste föna håret så är det fördelaktigt att föna på låg värme. Det bästa är dock att låta det självtorka helt och hållet.

4. Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum.

De blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Vilket innebär att håret ser snabbare smutsigt ut.

5. Gör inpackningar 1-2 gånger i veckan.

Olivolja, kokosolja och ricinolja är jättebra mot torrt hår!Du kan även göra inpackningar med t.ex. några matskedar olivolja och en äggula. Använd gärna någon sorts ”leave in treatment” dagligen. Enligt mig är Moroccanoil Treatment en gudagåva! Det känns lite dyrt för en sån liten flaska men även för mitt tjocka hår har den räckt i flera månader nu. Den är hittills den bästa som jag har testa då håret blir otroligt mjukt utan att det ser för fett och glansigt ut.

6. Tvätta inte håret alltför ofta!

Det tar bort den naturliga oljeproduktionen i hårbotten och det startar en ond cirkel. Kroppen vill skydda huden från uttorkning och när du ständigt tar bort det naturliga fettet skapar kroppen ännu mer istället. Tvätta helst inte håret mer än två gånger i veckan. Blir ditt hår fett snabbt? Läs då mina 10 tips som räddar dig från fett hår!

7. Sov med flätor.

Då skyddar du håret från att delas och gå av genom att göra det mer kompakt.Att sova med knut eller utsläppt sliter på håret, speciellt om du sover oroligt och rör på dig mycket i sömnen. Tyvärr kan jag själv inte följa det här rådet eftersom att jag personligen tycker att det är sjukt obekvämt…

8. Tänk på vad för sorts accessoarer du använder i håret.

Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret så försök att komma ihåg att välja mjuka och släta håraccessoarer.

9. Använd även schampo och balsam av kvalité och skippa den billiga varianten du finner på matvarubutiken.

Jag trodde själv förut att det var en lögn frisörerna sa för att tjäna mer pengar. Men jag var villig att ge det en chans för ett par år sedan och blev helt såld. Skillnaden var ganska enorm. Jag köper Matrix Moisture till mitt torra hår. Det kostar lite mer men är inte den dyraste. Fördelen med den är att den är drygare och räcker mycket längre än ett billigt schampo.

10. En nyttig och allsidig kost är a och o om du vill att ditt hår ska må bra och kunna växa.

Se till att du inte äter för lite eller för sällan och att du äter varierat så att du får i dig allt du behöver. Du behöver få i dig nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter vid alla måltider för att håret ska kunna växa optimalt. Ät gärna extra b-vitaminer eller t.ex. mycket ägg som innehåller många nyttiga vitaminer som kroppen behöver.

Har du några bra tips till längre och friskare hår som du sitter och ruvar på?
Kommentera och dela med dig!

Här kan du läsa fler tips för ditt hår.
Uppdaterad lista.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Åsa

  Tack!

  Fin blogg 🙂

 2. Remmie

  sv: heh 😀

  btw, fin blogg :3

 3. Alice - Bilderbyalic

  sv:hihih tack! du med!

  hälig blogg du har!

  händer till helgen??

 4. Alice - Bilderbyalic

  sv: vad roligt!

  det står i inlägget du nyss kommenterade! men det är inte heelt bestämmt än! men troligen blir det kompis 😀

 5. Remmie

  sv: Heh inget å tacka för :3

 6. charlotte

  Tack för tipsen!

 7. Remmie

  sv: Haha sant :3 vill du ha fler eller? xP hihi

Lämna ett svar