13 Reasons Why – En netflix serie som du måste se!

13 Reasons Why - En netflix serie som du måste se!

13 Reasons Why (13 skäl varför på svenska) är en riktigt grym serie som du borde börja se på redan idag! Min kompis John rekommenderade den för ett tag sedan och förra helgen började jag att kolla. Jag vart helt hooked direkt. Den är hemsk, sorglig och ibland riktigt jobbig att se på men fy va bra den är! Den speglar av den hårda verkligheten som många genomgår runtom i världen på ett jäkligt bra sätt. För sorgligt nog är det alldeles för många som kan känna igen sig i ”Hannahs Bakers” liv.

Tydligen har denna Netflixserie fått rätt så mycket kritik. Många oroar sig för att serien glorifierar självmord och kan öka suicidrisken hos ungdomar. Min åsikt är snarare att den är viktig. Ingen vet vad som pågår helt och hållet i någon annans liv. Bara för att allt ser bra ut i dina ögon betyder det inte nödvändigtvis att det är det. Alltför många lider i hemlighet utan att någon annan ser det. Mobbning är otroligt vanligt och det är skrämmande att de människor som mobbar ofta inte inser skadan de gör.

13 Reasons Why är en riktig ögonöppnare som påminner oss alla om de val vi gör. Ett litet ont ord kan vara det som får ens bägare att rinna över när hela ens liv redan känns totalt raserat. Så är det verkligen värt att reta en annan människa vilken anledning du än har? Känns det verkligen okej att sprida osanna rykten om någon för skojs skull? Eller kanske att sprida bilder som aldrig var menat för allmänheten? Det kanske inte känns som en big deal för dig men du vet inte heller vad den andra redan behöver gå igenom.

Hennes känslor känns så bekanta.

Även om jag inte har gått igenom samma sak som tjejen det handlar om känner jag igen mig väldigt mycket. Själva känslorna hon speglar i sitt skådespeleri känns så bekanta. Nu känns det mesta som hände mig när jag var yngre bara fånigt och överdramatiserat. Men på den tiden var jag i helvetet. Ingen visste vad som pågick bakom kulisserna och jag jag var i ett otroligt skört skede. Hånskratten, glåporden och utfrysningen sög jag åt mig som en svamp för att bekräfta vad den ledsna flickan i mig befarade.

Kanske är det därför jag tycker om serien så mycket. Den känns så äkta och man kan verkligen förstå hur huvudkaraktären känner. Jag rekommenderar 13 Reasons Why starkt. Jag trodde själv att den skulle vara för jobbig för att se men den var så otroligt bra gjord att jag knappt kunde slita mig.

Är det någon mer än jag som har sett den och längtar nu efter säsong 2?

Lämna en kommentar