Jag är helt hooked på 365 dagar av mindfullness

365 dagar av mindfullness
365 dagar av mindfullness

365 dagar av mindfullness är en målarbok som är gjord för att hjälpa en att hitta en paus i vardagen. I den utövar man mindfullness samtidigt som att man får en ny affirmation för varje dag som ska hjälpa en att få en mer positiv attityd till livet. Jag var själv lite skeptisk till hur det skulle kunna hjälpa att sitta och rita men jag blev överbevisad direkt.

”Forskning visar att när vi färglägger blir vår andning djupare, pulsen sänks, vi blir lugna i sinnet och tiden verkar gå långsammare”.

Första kvällen jag började rita i målarboken som jag fick i julas blev jag helt förundrad över hur långsamt tiden hade gått. Jag hade kul och njöt av det jag gjorde men tiden sprang inte längre ur fingrarna på mig. Det var en otroligt skön känsla! Boken 365 dagar av mindfullness fick jag av min snälla mamma som även har gett mig en annan målarbok. Så nu kan jag rita tills mina fingrar blöder! Jag har blivit så hooked att jag har köpt pennor både från Stabilo, Staedtler och Faber Castell. Om ni letar efter riktigt bra pennor så rekommenderar jag någon av dessa märken. Billiga barnpennor och pennor från Wish gav mig inte ett så särskilt bra resultat om man säger så. Dessutom gör kvalité skillnad för upplevelsen!

365 dagar av mindfullness

Det är någonting speciellt med att se hur färgerna kommer fram. Jag kan inte riktigt förklara det. Det känns bara otroligt tillfredsställande på något sätt. I början hade jag svårt att blanda färger hejvilt och gå lite ”outside the box”, men nu börjar jag känna mig lite mer bekväm med det. Det är fortfarande lite svårt att släppa viljan att kunna prestera och att få bra resultat. Jag blir fortfarande irriterad om ett färgval blir fel eller om någon färgkombination inte passar ihop. Jag försöker ständigt öva på det och påminner mig själv om att det inte spelar någon roll. Vem bryr sig liksom? Det är ju inte konstverk som ska hängas upp precis.

 

Varje dag längtar jag till kvällen så att jag kan få den där stunden för mig själv. När jag ritar fokuserar jag inte längre på all oro, så för mig blir det verkligen en paus mitt i all stress! Jag använder den inte riktigt som man ska då jag insåg ganska snabbt att jag aldrig hinner rita klart om jag ska rita en ny sida för varje dag. Jag är extremt långsam på att rita och med tidsbristen blir det helt omöjligt. Men jag uppskattar boken lika mycket ändå och bläddrar ibland bara för att läsa dagens affirmation. Det var också något som jag var skeptisk emot i början. Men om man tillåter sig själv att vara öppen och tar en stund till att verkligen tänka på meningarna så ger det faktiskt något.

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Ninni Undén

   Härligt! 🙂

 1. CybersART

  Faber castell pennor älskar jag använder även kritor på grovt papper. ?
  Rita är och kommer alltid vara viktigt och speciellt för mig. ✌?

  1. Ninni Undén

   Faber Castell är super! 🙂
   Det förstår jag verkligen Louise!

Lämna ett svar