5 tips till en bättre självkänsla!

5 tips till en bättre självkänsla!

1. Sluta jämföra dig själv med andra! Det finns alltid folk som har mer än vad man själv har och det finns alltid folk som har mindre. Om du ständigt spelar jämförelsespelet med alla du stöter på kommer du att träffa på många “motståndare” som du inte kan besegra. Det slutar bara med att du känner dig både otillräcklig och dålig. Om du istället tävlar mot dig själv och strävar efter att bli det bästa du kan bli så blir strävan både rolig och konstruktiv. Tänk på att inte sätta för höga och svåra mål, det är som att lägga krokben för sig själv.

2. Ändra dina tankar för att få bättre självkänsla. Börja tänka på saker du lyckats med istället för att låta ditt huvud förmörkas av allt du tycker att du misslyckats med. När du märker att du börjar trycka ner dig själv, säg stopp och sluta göra det! Efter ett tag kommer du märka att den där tyrannen i ditt huvud tystnar mer och mer. Tänk på dig själv som en vän! Säger du elaka saker och påminner dina vänner om deras misstag eller misslyckanden?

3. Städa i garderoberna. Ge bort allt som är för litet, för stort, för gammalt eller sånt du aldrig använder. Det troliga är att det inte kommer till användning och då får du troligen bara dåligt samvete och känner dig missnöjd med dig själv. Dessutom känns det riktigt bra att veta att man har hjälpt (till exempel) fattiga barn!

4. Börja belöna dig själv! När du klarar av saker som du tycker är svåra måste du lära dig att belöna dig själv för det. Det är du som är ansvarig för att bygga din självkänsla så du måste börja ta hand om dig och peppa dig själv mer. Du är värd det och alla skäl du kommer på som du kan belöna dig själv för är bra för självkänslan.

5. Följ ditt eget hjärta istället för att försöka följa alla andras förväntningar. Det är bara ditt liv och ingen annans, det är du som ska leva det så självklart ska du följa dina drömmar! Vad du än gör så kommer det alltid finnas någon som klagar eller inte håller med dig, det är helt enkelt något man får leva med. Våga klä dig hur du vill och lyssna på den sortens musik som tilltalar dig! Låt andra älska dig för den du är och inte för den du låtsas vara.

Detta inlägg har 22 kommentarer

 1. Natalie Kudelka

  Hur mår du? Vad har du för dej idag då? 🙂 Kram.

 2. Lollo !

  Sv; Tack så mycket! :3

 3. Natalie Kudelka

  har lite huvudvärk men det går nog över snart 😉

 4. Beccie

  super bra tips! 😀

  sv; haha nej jag spela häller aldrig, jag gick typ runt och skröt för jag hade massa special kort haha xD

  Jo men det pogrammet tar fram alla nackdelar med att både vara anorektiker, eller ha fetma vilket e bra, för det får fler att inse att begge delarna är dåliga. Och jag tycker det är bra att folk tar tag i problemet och anmäler sig till pograet för de vet att de behöver hjälp

 5. Josefina

  Fin blogg! Gå gärna in på min, kram<3

 6. Latifa

  Jätte fin blogg

  Hur är läget?

  Ha en trevlig kväll!

 7. ellen

  Städa i garderoben är jag duktig på, haha. De senaste året rensade jag ut typ 6 kassar med kläder, det är skönt att ge bort massa kläder för att sedan fylla på med nytt. Punkt 4 o 5 börjar jag oxå bli duktig på.

  Gillar dina tips (y)

 8. Becka [fotoblogg]

  sv: Så lite så 😀

  Btw, vad tycker du om mina bilder? 😀

 9. lovisa

  skit bra tips! Tack 🙂

  fin blogg föresten 🙂

 10. Annika - drömme

  Dagens bloggtips är uppe på bloggen. KOlla om det blev nu, om inte så hoppas jag förstås att du anmäler dig (i samma inlägg) till morgondagens tips! 2000 unika hungriga läsare väntar givetvis på ett nytt tips! 😉

 11. Beccie

  sv; åhh att folk änns vill göra sig av med korten :0

  Jo men precis, det kan inte vara det enklaste för de att göra, bara tanken av det " aa nu ska jag visa upp min kropp för flera miljoner tittare" det skulle skräma livet ur mig, men det e ju bra att de gör det, för de visar båda sidorna av att överdriva någonting med vikten åt något håll är inte bra, de borde få sjukt mkt kredits för det!

 12. corny

  Nu är vinnaren av Helgens Blogg utsedd, kolla vem det blev 😀

  Nästa fredag blir det en ny omgång 🙂

 13. corny

  sv: Haha, grattis 😀

  Asså de var så sjuukt goda! Varma också!

 14. linora

  Är det du som har fixat din blogg design? 😀

 15. simone

  SV: Tack så mycket! 🙂

 16. Jassieofficial

  Bra tips! Dock är det inte alltid så lätt att följa dessa! 😀 Hade de varit det hade vi alla haft ett suveränt självförtroende.

  Jag tror mycket av det kommer med åren. Ju äldre man blir, ju mer lär man känna sig själv & sin kropp, ju mer vet man vad man vill ha & ju mer kräver man & vet om att man är värd enbart det allra bästa.

 17. Anna

  Tusen tack för att du skriver såna här inlägg! Det här måste vara den mest personliga och intima blogg jag någonsin läst. Jag kommer absolut att fortsätta läsa. Oj, vad jag är glad över att jag hittade din blogg!

Lämna ett svar