7 positiva saker med min nya lägenhet

Ända sedan jag flyttade har jag låtit min negativitet svälja mig helt. Därför tänkte jag skriva ett inlägg om allt det positiva med min nya lägenhet istället! Det har varit en tuff period men på vilket sätt har jag gjort det bättre genom att ständigt sura över det? Nej precis, absolut ingenting. Allt har ju inte varit helt åt helvete heller även fast jag ibland har känt så. Därför kändes det som att det var dags för mig att skifta fokus.

7 positiva saker med min nya lägenhet

Positiva saker med min nya lägenhet:

1. Jag har blivit bättre på att våga lyfta på luren och ringa. Telefonfobi har alltid varit ett stort problem för mig. Att sättas i en situation där jag var tvungen att lösa det var inget jag såg fram emot men det hade väl sin anledning. Jag har rekordsnabbt blivit bättre och ångesten känns inte lika stor.

2. Alla mina rutiner som kändes som tvång stannade kvar i min gamla lägenhet. Som jag nämnde i min lilla uppdatering för ett tag sedan känner jag mig mindre stressad eftersom att jag inte längre känner av alla måsten. Jag måste inte lägga mig eller äta en viss tid. Det känns inte längre som att livet går under om jag inte följer tidsramar och regler. Det är en otroligt stor lättnad att kunna känna sig lite mindre fången i sin egna hjärna. Jag kan vara lite mer spontan igen och jag får inte dödsångest av att allt blir lite hejvilt.

3. Jag har köpt min första diskmaskin. Vuxenpoäng deluxe! Jag är så glad över att kunna slippa stå och diska var och varannan dag. Hejdå diskberg, jag saknar er inte.

4. Dessutom beställde jag även en kombinerad tvätt och torkmaskin igår. Mitt badrum är galet litet men jag bestämde mig för att det ska gå i alla fall. Då slipper jag ju klaga på den läskiga och äckliga tvättstugan… Och jag kommer att kunna få tvätta när jag vill utan att boka tid. Underbart!

5. För första gången i mitt liv har jag ett sminkbord! Tänk er… ett bord endast tillägnat smink. Kan det bli bättre? Äntligen har jag utrymme till det! Jag har inte riktigt fått till det så som jag vill ha det men det kommer väl allt eftersom. Jag har köpt lite organisering, bland annat en roterande sminkhylla från SHELA´S, men jag har inte fått till den där perfekta ordningen som jag vill ha. Helst skulle jag vilja ha det så som Blubb har på sin sminkhörna. Himmelriket säger jag bara. ♥

6. Lägenheten känns sjukt stor! Det känns som att det är större skillnad än 10kvm som det faktiskt är och jag älskar det. Den extra ytan är fantastisk och jag känner mig inte lika kvävd.

7. Det får mig att växa lite när jag lyckas sätta andra på plats. Jag har haft ett företag hemma hos mig som har försökt slingra sig undan från sitt egna arbete. Att få dem att göra saker som ”de inte kan eller får göra” fick mig att höja lite på huvudet. Om jag bara lägger manken till blir jag faktiskt hörd. Jag har ofta känt att folk trampar över mig bara för att jag är för snäll. Nu känner jag mig lite kaxigare.

7 positiva saker med min nya lägenhet

Så, det var min lilla lista på 7 positiva saker med min nya lägenhet.

Jag ska försöka fokusera mer på det än allt annat som har fått mig att vilja skjuta mig själv. Saker och ting är egentligen inte så illa om man ser saker och ting på ett annat sätt. Ibland är det bara svårt att ta sig ut ur sin egna negativa härva när man väl fastnar där igen för miljonte gången.

It´s  neverending work in progress.

Dela på G+ ♥ Tweeta ♥ Dela på Facebook ♥ Pin It! ♥ Pusha inlägget ♥

2 tankar på “7 positiva saker med min nya lägenhet

Gör min dag och lämna en kommentar! ♥