7 tips för att få längre hår – Få håret att växa som ogräs!

7 tips för att få längre hår - Få håret att växa som ogräs!

1. Massera hårbotten.

Att massera hårbotten hjälper till att stimulera blodcirkulationen. Det hjälper till att öka hårtillväxten på lång sikt.

2. Sätt upp håret.

Många med riktigt långt hår har oftast sitt hår uppsatt i knut så att topparna skyddas från allt slitage som nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar som man kan leka med. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker vid exempelvis städning eller träning. Att fläta håret på kvällen innan man går och lägger sig hjälper om man har problem med tovor och trassel på grund utav att man sover oroligt.

3. Tvätta inte håret för ofta.

Att tvätta håret för ofta är inte bra eftersom att det tar bort den naturliga oljeproduktionen i hårbotten. Två till tre gånger i veckan räcker! Jag vet att det kan vara svårt om man lätt får fett hår men håll ut. Annars riskerar du ändå bara att göra det värre och fastna i en ond cirkel. Torrschampo är en gudagåva som hjälper en att stå ut emellan tvättarna! Efter schampot ska man alltid ha balsam eller inpackning i som reder ut tovor, återfuktar och sluter ihop hårstråna.

4. Tänk på vad du använder i håret.

Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar och sliter på håret. Välj mjuka och släta håraccessoarer istället utan några klämmor på.

5. Skydda håret.

Borsta inte håret när det är blött och använd alltid värmeskydd när du fönar, plattar och lockar håret (undvik helst plattångar och liknande i huvudtaget!). Du kan även ge håret lite extra näring från en hårolja som du kramar in efter tvätt. Tänk på att återfukta håret och på att skydda det från solen nu när sommaren börjar komma. Det är inte bara huden som behöver skyddas från solens starka strålar. Även håret kan slitas och kan behöva extra mycket återfuktning på somrarna.

6. Klipp inte håret för ofta.

Hår växer ungefär 1-2 cm i månaden så om du går du till frisören varje eller varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli så mycket längre. Så enkelt är det. Men se gärna till att du klipper lite då och då om och när du har kluvna toppar så ser det finare och mindre frissigt ut.

7. Ät kosttillskott.

Som t.ex. Hårkontroll, Priorin, eller Viviscal Maximum.

Läs även mina 10 superbra tips till längre och friskare hår och 5 tips för att få längre hår snabbare!

Spara

Spara

Liknande inlägg

Dela på G+ ♥ Tweeta ♥ Dela på Facebook ♥ Pin It! ♥ Pusha inlägget ♥

5 tankar på “7 tips för att få längre hår – Få håret att växa som ogräs!

 1. Är du bra på hår?
  Tycker jag får så himla fett hår snabbt, om jag duschar varannan dag så blir det fett efter halva dagen typ dagen efter jag duschat. Har provat att duscha mer sällan också men det är samma sak, sen har jag väldigt tunt hår så ser ju helt sjukt ut när det blir fett och stripigt haha, what to do :(???

 2. sv: Tack 😀 hihi jag kan inget alls så tror säkert du kan lära mig mycket.

  Jag har provat lite olika, allt från att duscha håret 2 ggr i veckan till typ 1 gång i veckan nästan.
  Kanske borde gå tillbaka till 2 ggr i veckan nu i sommar då till att börja med.

  Jag har haft samma borsta ett tag nu men bytte nyligen och tyckte det blev lite bättre då, men är ganska dålig på att borsta håret med då det inte blir så tovigt eftersom det är ganska tunt, kanske blir fett snabbare då med xD haha, kanske borde borsta mycket oftare.

  Hmm, vet inte hur mycket ja tar på det :/ hmm ska försöka tänka på det.

  Plattar och lockar typ aldrig, blåser inte ens håret utan låter det torka själv och ibland i handduk.

 3. sv: Haha tack 😀 ska försöka hålla ut! Är som att de minst passande hårtyperna har jag xD fett och tung liksom, en sån mardröm haha.

  Åh vad schyst ^^ vore grymt!

Lämna en kommentar