8 anledningar till att älska hösten

Det är väl inte officiellt höst ännu men jag tror att de flesta kan hålla med om att det känns som det. Igår regnade det utan stopp och idag ligger molnen fortfarande kvar och trycker över trädtopparna. Ena stunden ligger det dis i luften och andra stunden regnar det igen. Jag är inte så mycket för regn men en positiv sak med regnet är att den kvava luften försvinner vilket gör det lättare att andas. Tyvärr är jag extremt känslig mot lågtryck som många andra, får ont i huvudet och blir ännu tröttare än vad jag redan är. Mörkret som kommer tidigare och tidigare för var dag som går gör också att det ibland känns lite extra jobbigt. Därför tänkte jag skriva upp en liten lista med positiva saker om hösten och ge anledningar till varför vi borde älska den! Har ni också några tips som kan muntra upp de som tycker att det känns lite jobbigt med övergången? Allt blir lättare om man ser saker från en positiv synvinkel!

1. Äppelpaj! Nu finns det äpplen i mängder och hur mysigt är det inte att utnyttja tillfället och göra äppelpaj till kvällsfikat? Det finns ingen efterrätt som skriker höst lika mycket som äppelpaj gör.
2. Man kan plocka svamp! Visst finns det sommarkantareller och diverse annat tidigare på året men det är som bäst på hösten. Speciellt i år ska man passa på att springa ut då vi har ännu ett otroligt svampår! Du får gratis mat som du kan göra mycket gott av, du får frisk luft, motion och ett lugn som behövs i vår stressiga vardag.
3. Det är socialt accepterat att inte vara ute 24/7 när sommaren tar slut.
4. Naturen är så himla vacker när de eldfärgade löven börjar att titta fram.
5. På kvällarna när mörkret kryper in finns det inget bättre än att själva krypa in i soffan och mysa framför en teven eller en levande brasa! Dricka en kopp te och äta äppelpaj eller färskt hembakat bröd.
6. Det är inte långt kvar till jul!!! (Höhö fast det kanske bara är jag som är lite nördig)
7. Man kan äntligen frossa i mysiga kläder, fina koftor och halsdukar. Det är också äntligen okej att ha mössa på sig igen! Alla verkade hata att jag sket i den osynliga regeln och hade en mössa på mig ändå.
8. Vi som inte gillar att vara lättklädda slipper svettas ihjäl i värmen.

9 svar på ”8 anledningar till att älska hösten”

  1. Skämtar du? Du, nördig över längta till julen? Jag lyssnar ju redan på julmusik och har gjort sedan augusti 😉
    Du satte verkligen huvudet på spiken, allt jag tänkte på (förutom svamp, eftersom jag inte gillar skogen) var vad jag tänkte på! Hösten – i love you! <3

    Svara

Lämna en kommentar