Jag har flyttat till en väldigt äcklig lägenhet

Jag har flyttat till en väldigt äcklig lägenhet

Det finns så mycket att skriva att jag inte vet var jag ska börja. Det visade sig att min dåligt städade lägenhet var rent av äcklig och ohygienisk… Jag vet inte vad städaren som Armada anställde gjorde egentligen för rent är det definitivt inte. Förutom att lägenheten inte har fått någon grovstädning på flera år har den även svartmögel i badrummet. Fogarna i både badrummet och köket har varit smutsiga så länge att de är gråsvarta. Bakom kökskranen hittade jag en tjock mystisk grå massa med en svart skorpa på. Mellan skåpet där sophinken står och väggen är gjorde jag också ett fynd. Där hittade jag sjukt mycket gamla sopor med bland annat ett maskätet hårt bröd. Mysigt va?

Det här är bara en pytteliten bråkdel av allt. Jag känner mig totalt äcklad av det hela och min underbara hyresvärd vill inte hjälpa till på något sätt. Jag skulle kunna dra in t.ex. hyresgästföreningen eller vårt miljökontor men jag vet inte hur mycket mer jag orkar kriga. Inte heller kan jag vänta på att något händer utan skiten måste städas bort nu. Det har bara varit så jäkla mycket att det aldrig känns som att jag blir klar.

Jag hinner knappt städa undan min egna skit. Istället måste jag städa efter snuskpellen som bodde här innan. Jag fotar allt jag kan men det känns inte som att man får med hur illa det egentligen har varit. Utöver det här har jag varit förkyld i över en veckan och mått rentav piss. Först var jag sönderstressad av att få ihop allt och nu är jag helt slut tack vare all skit som kom i efterhand. Jag trodde att jag skulle slippa att sitta och ringa varje dag men icke. Det har blivit felmeddelande efter felmeddelande till Svefab bokstavligt talat varje dag.

Bara idag ringde jag in och felanmälde 7 saker. Det gjorde jag på morgonen innan jobbet några minuter efter att jag hade haft en elektriker här. Jag har sladdar som bara hänger ut från taket också nämligen. Vilket är rentav farligt. Elektrikern sa själv att han aldrig hade sett en hyreslägenhet ha så här så han säkrade dem och beställde så kallade ”sockerbitar”. Jag är förbannad över Armadas bemötande och deras vilja att skylla allt på att jag flyttade in tidigare. Jag skrev inte precis på något där det stod att jag skulle ta allt ansvar även fast de får det att låta som det. Det var väl naivt att tro mer om dem…

Den här lägenheten har så himla mycket potential.

Men just nu vill jag bara skjuta mig själv. Jag var spänd på att inreda den men nu hamnar allt fokus på att få bort all ingrodd smuts. Min ork är slut och min envisa förkylning gör det inte bättre. Självklart kommer rethostan som på beställning på natten så att jag inte kan sova heller.

Kan jag inte snälla få lite lugn och ro ett tag nu?

Spara

4 svar på ”Jag har flyttat till en väldigt äcklig lägenhet”

  • Det jag oroar mig mest för är hur man egentligen bevisar allt så att de ens vill hjälpa en. Det känns inte alls som att det ser lika illa ut på bilderna liksom…

   Svara
 1. Men fy vad tråkigt att läsa. Hemskt att du ska behöva ha det såhär. 😟 inte varit i liknande sits annars hade jag gett dig alla tips jag kunnat. :/ Kram

  Svara
  • Jag uppskattar omtanken i alla fall! 🙂 Som tur är, är min fastighetsskötare inte helt omöjlig så sakta men säkert börjar det kännas lite bättre. Men någon ersättning eller extra städning kan jag nog glömma tyvärr.

   Kram på dig!

   Svara

Lämna en kommentar