”Agenturer värvade modeller utanför anorexiklinik”

Stockholms centrum för ätstörningar är inte bara Stockholms, utan Nordens, största specialiserade ätstörningsklinik. Här vårdas ungdomar och vuxna för ätstörningar som anorexia och bulimi. Metro kan nu avslöja att modellagenturer försökt hitta nya modeller bland klinikens svårt sjuka patienter.

Varför blir jag inte förvånad? Modebranschen är helt sjuk och jag finner det svårt att tro att dagens störda ideal kommer att förändras så länge som den största delen av modellerna har size 0. Självklart är det inte alla agenturer som är så här idiotiska men tyvärr är alldeles för många det. Bara en är för mycket. Att inte bara visa upp endast pinnsmala tjejer som förebilder utan även gå och försöka värva unga tjejer som faktiskt är sjuka… Det finns inga ord för att förklara hur vidrigt det är. Klart som fan att det uppmanar både dem och andra att fortsätta eller att börja svälta sig själva och det är helt oförlåtligt. Att vara smal som en sticka och sakna underhudsfett är inget att sikta mot. Det finns ingen lycka där och man kommer aldrig att bli smal eller perfekt nog.

Det enda som finns är ett oerhört lidande som kan i värsta fall sluta upp med döden. Vill vi verkligen att det ska hända oss, våra vänner eller någon i vår familj? Nej ingen vill nog det och därför förstår jag inte hur någon kan ha mage att göra så här. Jag blir så arg och besviken att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Snälla rara ni, glöm aldrig att det inte finns någon anledning som helst att ta den här vägen och utsätta era kroppar för sådana risker och förstöra er psykisk hälsa. Inget är värt det! Ni är fina som ni är och ingen annan ska få säga något annat om det. Vikten är oväsentlig, det som betyder något är ens hälsa och hur man mår. Jag hoppas innerligt att de här människorna tar sitt förnuft till fånga och tänker efter lite på vad det är de egentligen gör.

Hela artikeln kan ni läsa här. Vad är era tankar och känslor kring detta?

Dela på G+ ♥ Tweeta ♥ Dela på Facebook ♥ Pin It! ♥ Pusha inlägget ♥

6 tankar på “”Agenturer värvade modeller utanför anorexiklinik”

  1. Jag kollade på en sida där det står vad är normalvikt för en beror på hur lång man är.
    Jag är 1.70 lång, så vid 62-63 som jag väger, så är det normalvikt. Och jag kan skriva att jag trivs i min kropp jättemycket! 🙂

Gör min dag och lämna en kommentar! ♥