Är det redan jul?

Copyright@Ninni Undén

Holy shit, julen närmar sig med stormsteg! Har jag hunnit köpa alla julklappar? Nja, knappt några alls. Har jag hunnit pynta? Nope, fick upp min minigran och sen tog det stopp. Har jag hunnit baka något? Nej. Har jag någon julkänsla? Absolut inte. Det känns lite… tråkigt och menlöst. I år har jag inte så mycket lust alls och ibland känner mig faktiskt lite apatisk. Jag har inte ens ångest eller skuldkänslor över gamla spöken, jular och familjeproblem. Det är bara tomt. Men det hindrar mig inte från att försöka anstränga mig ändå, jag är ju trots allt klängiga lilla jag. I guess I just don´t want to let go but still want to.

Efter Mando träffade jag min kontaktperson Charlotte och hennes söta lilla dotter i Täby Centrum. Vi fikade på Café Organic och julhandlade så gott det gick men det är verkligen inte lätt när hela centrumet är fullpackat med människor! Jag hatar verkligen att behöva trängas i dessa folkmassor som har ögon som bränner genom en men vad ska man göra? Jag orkar inte låta mina rädslor styra varenda lilla del av mitt liv så det enda jag kan göra är att gå emot dom. Men det är fan inte lätt när det känns som att hela världen stirrar på en samtidigt som man överanalyserar varenda liten rörelse man själv gör. Tänk om jag gör fel? Så tramsigt men ändå så svårt att sluta. Lyckades i alla fall fixa julklappar till mamma och Johanna Iron Sparrow så jag har kommit en bit på vägen nu. Imorgon ska jag handla en snabbis igen med Charlotte som är så snäll att hon även följer med till OT-center där jag ska få hämta ut mina inlägg till skorna. Mina fossingar kommer att bli glada men plånboken… not so much.

Imorgon blir alltså en sån där dag som är helt fullspäckad: Sexveckorskontroll och testmåltid på Mandokliniken – Träning och sjukgymnastik – OT  center – Julhandel – Sen förhoppningsvis lyckas förbereda något så att man inte dör av stress dagen innan julafton. Om man slapp allt åkande fram och tillbaks så skulle det inte kännas så mycket men tyvärr så har man inte den turen. Ni som jobbar heltid, har barn och fortfarande klarar av en massa möten och dylikt förtjänar en massa creds! Det räcker med att jag sätter mig på bussen och jag känner mig omtumlad.

5 svar på ”Är det redan jul?”

 1. Sv: Fil och sådant försöker jag hålla mig undan – om det inte är laktosfritt, för jag ska försöka äta laktosfria saker igen. Men undviker i alla fall rå lök, tuggummi, (buhu), och kaffe. Fast jag ska be min dietist skriva ut koffein tabletter åt mig, för jag får huvudvärk om jag inte dricker kaffe på x antal dagar :c

  Svara
 2. Det är helt sjukt med trängseln! Duktigt att ta dig fram i trängseln i alla fall, dessa dagar vill man ju helst slippa 😛 Jag känner ungefär samma sak som du med julkänslan.. det är så TRÅKIGT!! Jag känner typ iiiiingenting.. så försöker och kämpar som du, det är ju liksom dagen innan och samma dag som det känns ”på riktigt”, annars har man alla julkänslor i oktober och sen sitter man som i januari och kollar på julfilmer och är helt utan längtan.. 🙁
  Vi får träffas och byta julklappar och försöka få lite julkänsla helt enkelt 😉 <3

  Svara
 3. Det var jättemysigt att julhandla och fika med dig! Vad gullig du är som skriver ”söta lilla dotter”. Det värmer en mammas hjärta! Hoppas den fina julklappen till din mamma blir uppskattad! Kram och ha en underbar jul.

  Svara

Lämna en kommentar