Babymetal – Metal möter J-pop i en perfekt kombination

BABYMETAL - Metal möter

Babymetal – En perfekt kombo av heavy metal och J-pop.

Jag tror att jag har hittat mitt livs theme song. ♥ Babymetals låt ”Gimme chocolate!!” är ju så fruktansvärt bra! Jag tror att jag hörde någon av deras låtar för ett par år sedan och hade lite blandade känslor då. Igår kom jag över den här låten och helt plötsligt var jag fast. Tjejerna är ju så himla söta att jag nästan får hål i tänderna.

Många säger att de inte vet om de älskar eller hatar dem. Babymetal är liksom så himla bra fast samtidigt som de är så ”Kawaii” att det nästan är olidligt. Men ju mer man lyssnar på låtarna desto bättre blir dem. Man går från ”Eeeeh, wtf?!” till ”This is some awesome shit!”. Okej, kanske inte riktigt alla men många i alla fall. Fast när jag visade låten för några på en fest i lördags var det en del som inte gav mig en enda kommentar… Jag tar det som att de helt enkelt behöver lyssna på låten några gånger till.

Blandningen av heavy metal och J-pop är så knäpp att det på något konstigt sätt funkar. Denne genre heter passande nog Kawaii metal och kallas även ibland för kawaiicore. Bli inte förvånade om jag sitter hela nästa vecka och letar efter band som liknar Babymetal. I´m kind of hooked. Det enda andra bandet som jag har upptäckt än så länge är Ladybaby men de är inte riktigt lika bra tycker jag.

Förutom att lära mig deras dans måste jag även lära mig japanska. Jag kommer att dansa som dem på varje fest hädanefter men det blir lite svårt att sjunga med när jag inte kan ett enda ord… Och det vore rätt kul om jag visste mer exakt var det är som de sjunger. Men låten heter ju ”Gimme chocolate!!” så det kan ju inte vara något annat än bra. Am I right or am I right?

Babymetal – Gimme chocolate!!

Ata tata tata zukkyun!
Wa tata tatata dokkyun!
Zukyun! Dokyun!
Zukyun! Dokyun!
Mada! Mada! Mada! Mada!
Never! Never! Never!

1 svar på ”Babymetal – Metal möter J-pop i en perfekt kombination”

Lämna en kommentar