Boktips: Trasig av Shy Keenan

”Jag föddes och trasades sönder i Birkenhead. Oönskad, misshandlad, såld, bortbytt, fotograferad, filmad, lämnad att dö, fördärvad, skuldbelagd, sviken och förbigången. Men jag föddes även med en brinnande eld inom mig. Jag kallar den för min Fenixeld. Jag är inget offer – det ordet beskriver bara vad jag råkade ut för. Inte heller är jag en överlevare för det antyder att jag kommit över allting. Jag är en Fågel Fenix och det pågår en ständig process inom mig. Detta är min berättelse”.

”Orden kommer från Shy Keenan. Under hela sin barndom blev hon systematiskt våldtagen av sin styvfar. Och hennes mor misshandlade henne så svårt att hon hade både nedsatt hörsel och syn den dag hon började skolan. Vid 10 års ålder var hon nära att dödas av en grupp pedofiler som hon blivit såld till. I vuxen ålder beslutade sig Shy för att berätta sanningen och få de skyldiga ställda inför rätta. Efter en utdragen process dömdes både styvfadern och några av hans medhjälpare till långa fängelsestraff inte bara för vad de gjort mot Shy utan för flera fruktansvärda brott även mot andra barn. Trasig är en av de mest skakande och ärliga skildringar av barns utsatthet som någonsin skrivits. På ett rakt och självutlämnande sätt berättar Shy Keenan om sina fruktansvärda upplevelser. Men hon uppvisar även en inneboende styrka och förmåga att trots allt överleva och vända smärtan till något positivt som kan hjälpa andra i liknande situation”.

I torsdags läste jag klart ”Trasig” av Shy Keenan och jag rekommenderar den varmt till alla som klarar av att läsa sådana här böcker. Den var otroligt gripande, bra skriven, hemsk och tragisk. Det var otroligt svårt att lägga undan boken och sluta läsa eftersom man fastnade efter bara några sidor och sjönk in i händelserna. Det som händer i boken är i vidrigt och skrämmande. Med förundran sögs jag in i hennes historia och kunde aldrig lyckas förstå hur hon kunde överleva allt. Att sådant här fortfarande händer är helt obegripligt! Att människor kan vara så känslokalla, ignoranta och elaka… Jag förstår det inte. Boken hamnar verkligen i min topplista.

Två ord räcker: LÄS DEN!

9 svar på ”Boktips: Trasig av Shy Keenan”

 1. Den här boken lät väldigt bra, tack för tipset 🙂
  jag fick boken skamfläck när jag fyllde år har du läst den?

  jo tack jag mår fint idag, lite trött:P
  har du några planer för idag?:)

  Svara
 2. Sv: Åååh Conny!! Det var bra tider det 🙂 Jag kan tänka mig att han är lite skakis, hans kropp kanske inte orkar med så hård träning längre. Men härligt att han fortfarande hade huvudet på topp ;D

  Svara
 3. jag har inte läst den än, fick den nr jag fyllde år förra veckan hehe 🙂 men ska läsa den så fort min kurs är klar 😀

  Min söndag blev också en slappardag haha 🙂

  Svara

Lämna en kommentar