Choklad sänker kroppsvikten

Det är inte första gången vi hör det, och antagligen inte den sista:lite choklad då och då är bra för hälsan. Den senaste studien, som publiceras i tidskriften Archives of Internal Medicine, visar dock något som inte normalt förknippas med den åtråvärda godbiten, nämligen att choklad gör dig smal.

Det är forskare vid University of California at San Diego i USA som har jämfört bodymassindex, BMI, hos knappt 1 000 personer. Till forskarnas förvåning visade det sig att en regelbunden chokladkonsumtion tycks vara associerat med lägre BMI. Även när de tog hänsyn till andra faktorer, som motion, gick sambandet inte att förklara med något annat än chokladen. Dessutom tycks mängden inte vara det avgörande, utan snarare hur ofta man äter det.

En av artikelförfattarna, Beatrice Golomb, säger till BBC News Health att denna studie, precis som andra, tyder på att det snarare är kompositionen av kalorier, inte antalet, som avgör deras påverkan på kroppsvikten.”

Hittade för en gång skull en artikel som jag gillar! Äntligen skriver de något positivt om choklad istället för att tjata om hur kalori och sockerrikt det är. Här har ni beviset alla chokladgalna tjejer! Det är inte farligt att tillåta sig äta lite choklad då och då eller till och med varje dag om man så vill. Jag är kanske inte världens smalaste tjej precis, jag har gått upp runt 15 kg och är normalviktig nu för tiden. Men vad mina ögonen än säger mig så är jag banne mig INTE TJOCK! Och vet ni vad? Jag äter choklad och dricker Cola i princip varje dag. Visst börjar jag känna mig lite rund och så men ärligt talat så beror det på att jag äter och inte på vad jag äter, jag ligger fortfarande på min målvikt och är inte ens i närheten av att bli överviktig.

Så om ni är sugna på choklad så ska ni äta det! Att neka det din kropp suktar efter jämt och ständigt är bara onödig tortyr och elakt mot dig själv. En chokladkaka då och då gör dig inte smällfet så straffa inte dig själv för att du ger dig själv det du vill ha. Släng ångesten i soptunnan och be den att dra åt helvete! Nu säger jag inte att man ska äta choklad för att gå ner i vikt utan försöker bara poängtera att det inte är så farligt att äta det som så många tror. Det är fan inte rättvist att vi ska börja hata oss själva för att vi inte kan låta bli och faller för frestelsen, som om det vore en hemsk handling. You´re worth more than this, remember that. ♥

9 svar på ”Choklad sänker kroppsvikten”

 1. Ååååh goda nyheter!! Jag ÄLSKAR choklad, hihi ^^3
  My recent post Dagens Färgbild & Dagens Svartvita Bild

  Svara
 2. Det har varit jätte mycket snack senaste veckorna om choklad! Roligt att du skriver om det. Jag tror nog också att äta lite choklad varje dag minskar sötsuget till skillnad från när man förbjuder sig själv sötsaker. Sen blir man ju mer tillfredsställd också eftersom choklad prickar in samma ställe i huvudet som sex gör! Choklad är verkligen häftigt, ordet rullar på tungan och det smakar lika gott att säga det som att äta det! 🙂 Mamma och pappa äter mörk choklad i stort sätt varje dag, och det är ju perfekt på kvällen! Nötter och mörk choklad och ibland ett glas vin. Önskar att jag kunde gilla vin och sitta som de gör, fast inget går ju upp mot cola 😉 <3

  Svara
 3. Ha! Jag visste det! Chocklad är nyttigt och gott, man behöver inte tvinga i sig nå äkligt bantning pulver. Man kan ju bara ta en bit chocklad 😉
  My recent post Eric Saade ft. DEV

  Svara

Lämna en kommentar