Dagens outfit och en liten update om lägenheten

Dagens outfit och en liten update om lägenheten

Det kändes som att det var dags för en dagens outfit och en liten update om min skruttlägenhet so here we go! Det här med att köra dagens outfit går inte så jättebra. Kudos till er som kan göra sådana inlägg och fortfarande vara intressanta människor. Medan alla andra lägger upp värsta high fashion bilder på supersnygga outfits tar jag bilder på det mest vardagliga som finns.

Ninni-logik delux.

En liten update om lägenheten:

Jag både ångrar min flytt och trivs på samma gång. Det är inte lika smutsigt och äckligt längre men jag känner inte alls att det är tillräckligt rent. Det jobbiga med att flytta in i en gammal lägenhet är att allt är så pass slitet att det ser smutsigt ut även fast det inte riktigt är det. Trots att jag är medveten om det står jag inte ut med det. Ser smutsigt ut = äckligt = ohygienisk =  jag kommer att bli kroniskt sjuk.

Man märker tydligt att det är skillnad på var man bor trots samma hyresvärd. En billigare hyra betyder tydligen: Ni är fattiga och ni förtjänar att bo i ett äckligt hus som inte ens fungerar. Så känns det i alla fall. Jag gjorde mitt första besök i tvättstugan i söndags och det gjorde mig inte gladare. Både jag och Jocke tyckte att det var bäst om jag tvättade hos honom tills att jag har köpt en egen tvättmaskin.

Det ser ut som värsta våldtäktsscenen där nere med många rum som alla såg lika skabbiga ut. Ena tvättmaskinen och den enda torktumlaren fungerade inte ens. Det var svart där man häller i skölj och tvättmedel och det var tydligt att ingen hade gjort en ordentlig städning på år och dar. Om det ligger ett tydligt tjockt lager damm på elementen kan det knappast gå några städare där. Sedan fick jag höra av en granne att det alltid har sett ut så. Det känns verkligen som att det hjälper att klaga…

Det finns mycket att klaga på men samtidigt trivs jag.

Jag känner mig lite kluven. Jag känner mig överväldigad av allt men ändå trivs jag. Ju mer jag får i ordning desto bättre känns det men det går väldigt långsamt. Min ork är helt slut och jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra. Det positiva med lägenheten är att den känns sjukt mycket större! Jag känner mig inte lika kvävd som i min förra. Att ha ett riktigt sovrum är också otroligt skönt även fast jag inte har fått tillbaks mina dörrar från lackering ännu. Dessutom känner jag mig mer avslappnad emellan all stress kring lägenheten. Alla tvångsrutiner jag hade i mitt förra hem verkar ha stannat där.

Det är värsta pundarhuset med många fel och brister men den har en otrolig potential.

Spara

Spara

Lämna en kommentar