Det är dags för mig att avsluta DBT-terapin.

I need to make a confession. Jag missade ett möte på DBTn förra veckan och har glömt bort det många gånger nu (Läs mer än vanligt, en gång känns mycket för mig) eftersom att jag har känt mig så tankspridd och ockuperad av andra tankar på den senaste tiden. Som tur är så har jag en väldigt förstående kontaktperson där som aldrig någonsin får mig att känna mig dum eller klantig. Det är svårt att få skuldkänslor när hon alltid är så underbart positiv emot en vad som än händer. Vi har fått en jättebra kontakt sedan jag började min terapi med henne och det gör det hela väldigt svårt… Det är dags för mig att sluta gå på DBT. Nu börjar jag på Mando och efter det kommer säkerligen många andra saker att hända så det känns ändå dags, vilket jag troligen har skrivit om tidigare i bloggen. Vi har gått igenom allt och håller båda med om att jag kan de flesta färdigheterna nu och att jag har tränat tillräckligt mycket för att börja använda vissa av dem automatiskt. Ofta kommer jag på efteråt att jag faktiskt har använt dem och det är väl ändå helt otroligt. Vi kommer inte att avsluta helt och hållet utan ha uppföljningar då och då för att se hur allt är och boosta på om det skulle svikta.

Jag känner mig redo för att sluta med att gå på DBT men jag känner en viss separationsångest inför att sluta träffa henne och ha henne som min terapeut. Hon har varit helt fantastisk både på hennes jobb och som människa så det känns svårt att släppa taget. Men det är dags att gå vidare och börja på något nytt. Jag kan inte ha för många bollar i luften om jag sa klara av behandlingen på Mando. Därför var jag även tvungen att tacka nej till kursen på Aspergercentret som jag egentligen skulle ha börjat på igår. En sak i taget var det va? Jag tror att jag har gjort rätt beslut, åtminstone hoppas jag innerligt det.

15 svar på ”Det är dags för mig att avsluta DBT-terapin.”

 1. Lycka till med detta beslut, om du känner dig mågen för detta, så är det bara bra!
  Hellre det än att du klamrar dig fast vid DBT:n så att du inte kan lämna den.

  Svara
 2. Mina sömntabletter fungerar KANSKE enbart i mix med mina lugnande, annars inte alls.
  Så jag behöver verkligen min Theralen…
  Vad skönt att det är inte är allt för jobbigt..

  Svara
 3. Jo, Theralen fungerar ju någorlunda, men som sagt, läkarna förnyade inte mitt recept i onsdags som de skulle, men jag tror (hoppas) att de skulle förnya till imorgon..

  Svara
 4. Ja, man kan ju tycka det, men de prioriterar väl fel kanske.
  Som sagt, så hoppas jag på att det är ordnat till imorgon, annars kommer jag nog flippa.
  Känner du samma inför DBT-beslutet? =)

  Svara

Lämna en kommentar