Det är inte meningen att man ska vara nöjd efter att ha varit hos frisören.

Nu är jag nyklippt och fin (fast nej?!), det är så att jag har kommit in i en sån där fas som gör mig lite hårgalen. Sommaren närmare sig och det betyder att jag kommer att vistas ute mycket mer än vad jag har gjort på den senaste tiden. Det betyder i sig att jag alltså kommer att synas mer och att jag kommer att bry mig om mitt utseende ännu mera, vilket då blir jävligt mycket. Därför ska jag nu bli besatt och ta överdrivet mycket hand om mitt hår då det är en av de första ”sakerna” som man ser enligt mig. När mitt hår är fult så känner jag mig helt misslyckad trots att jag kanske har lyckats med kläderna eller råkar vara nöjd med sminket. Och vore det inte kul om det såg bra ut till studenten? Jag har även lite olika sorters löshår över från de andra som jag har köpt, om jag har tur så räcker det för att fixa nya till håret. Jag råkar ha oturen att inte alls passa i kort hår, I hate it.

 • Jag  ska använda värmeskydd (Något som jag har glömt bort den senaste tiden).
 • Har börjat med att äta ”Hårkontroll”  då det sägs att håret växer snabbare.
 • Jag ska köpa Ricinolja som ska va bra att i hårbotten (Kul att det är laxermedel).
 • Mitt hår ska vara flätat när jag sover.
 • Jag ska försöka få tag på en sidenkudde som ska slita mindre på håret.
 • Jag använder SACHAJUAN´s leave in conditioner regelbundet eftersom att alla brukar tjata om hur bra balsam är för håret osv. Det blir även lättare att borsta och fixa håret.
 • Ska troligen köpa en  borste med svinborst.
 • Toppa håret oftare, borde ha klippt mer egentligen eftersom att mitt hår är så galet slitet. Men jag är alldeles för feg för det så jag toppar hellre mer ofta och låter det vara lite slitet ett tag till.
 • Hårinpackningar och olivolja ska håret såklart få några gånger i veckan.

Flera tips mottages gärna! Det ska bli intressant att testa alla råd och rön, eller myter om man vill kalla dem så. Jag kanske inte riktigt gör allt, det beror på min ekonomi och på vad jag orkar med men jag ska göra mitt bästa. Det roliga är ju att flera säger olika om alla dessa tips så man vet ju aldrig hur det fungerar egentligen. Frisörer gör ju detsamma. Så min plan är att lyssna på mig själv och göra det som känns bäst för mig. Så snälla, mobba mig inte för mitt tillfälliga hår!

Dela på G+ ♥ Tweeta ♥ Dela på Facebook ♥ Pin It! ♥ Pusha inlägget ♥

14 tankar på “Det är inte meningen att man ska vara nöjd efter att ha varit hos frisören.

 1. Det ser faktiskt rätt så häftigt ut 🙂 Och du är ju så söt så du fixar det mesta.
  Har precis samma problem med topparna osv. Men får börja skärpa mig och klippa dem
  mer eftersom håret tillslut faktiskt växer mer då!

 2. Du har säkert hört de men.. sluta använda schampon för de torkar ur håret. Undvik helt SLS (Sodium Laureth Sulfat) och sånt som slutar på cone/conol. Om du inte hört något om det här rekommenderar jag att läsa lite på http://lockig.se

 3. Det är nog en ovana, håret vänjer sig tillslut. Håret sköter sig riktigt bra själv. För att få bort smutsen så ska man massera hårbotten några minuter (ökar även blodcirkulationen så håret växer).
  Har även hört att man kan använda bikarbonat i hårbotten istället för balsam för att få rent hårbotten.

  Googla på No Poo så kommer du få en hel del tips om såna här saker 🙂

 4. Tråkigt när man inte blir nöjd. Är alltid jobbigt att gå från långt till kort hår när man känner att man egentligen inte riktigt vill.
  Jag kan faktiskt inte komma med något mer bra tips för håret för du har fått med det mesta som är bra för håret där tycker jag. Kanske en värmeskyddande inpackning också om du använder tänger och hårfön ofta.

 5. Bra att du börjar vänja dig. Jo, men jag använder både värmespray och vämreskyddande inpackning. Eller inte lika ofta längre för jag använder inte plattången lika ofta längre. Och det märks på mitt hår, det mår betydligt bättre utan den där plattången (:

 6. sv: Ja, jag blev helt till mig när jag såg ugglan, haha. Tycker dom är så coola 😀 Den var ganska liten men den vred på huvudet typ 2 varv. xD

  Tycker månen va fin, den borde alltid va sådär stor 8)

 7. Den jag använder ska bara vara i i två minuter så perfekt att ha i under tiden man tvålar i kroppen. Tyckte inte heller jag passade i vågigt hår förr men nu har jag vant mig. Eller kanske helt enkelt bara lärt mig tycka om mig själv mer med åldrandet som gått.
  Har du haft en bra söndag annars?

 8. Hej! Jag har precis börjat blogga igen efter en låång bloggtorka, så för att hålla igång min blogg tänkte jag ha en frågestund! Fråga vad du vill, och du kommer få svar på ALLT! Kommentera frågan via det senaste inlägget! Kramar Emmiy

 9. Ditt hår var jätte fint ju.. 🙂 Snyggt med lite rock känsla.. Jag brukar klippa upp håret massor så jag kan få volym, nu börjar det bli för tungt igen dock.. Jag önskar mitt hår var mer slitet, då får man också mer volym ju! <3 slitet hår!

 10. Det finns en jättebra olja hos, tror jag, de flesta frisörer. Den heter Nashi Argan och är helt naturlig, den ger håret näring och glans och håret blir så mjukt. Flaskan är rätt dyr, 200:- MEN den håller i ca ett halvår, min frisör som använder den lite hit och dit på massor med personer har sin i ca ett halvår.
  Den luktar jättegott med… :p
  My recent post Sanctum 14:20

Gör min dag och lämna en kommentar! ♥