En shoppingtur och en massa utmaningar.

Nu är jag hemkommen från Täby centrum där jag hade en trevlig shoppingtur med Magdalena. Stackaren fick dras runt med mig i en massa olika affärer där jag gick runt och beklagade över min beslutsångest. Jag kan ärligt säga att jag är en ganska jobbig person att shoppa med då det tar tusen år för mig att ta ett beslut. Jag fick tillslut med mig ett par julklappar samt två nya klädesplagg till mig själv. En kort bandlös och mysig klänning samt en Cardigan som jag kan värma mig i nu när kylan har börjat komma. Det vill säga om den inte försvinner igen. Dessutom klarade jag av en av veckans utmaningar och drack latte MED BARISTAMJÖLK istället för lättmjölk som jag alltid tar. Inte nog med det, jag åt även en cheesecake till det och så här har jag nog inte ätit på flera år. På en vardag dessutom… För mig är det helt otroligt. Nu mår jag illa och känner mig spyfärdig men jag är ändå stolt.

Jag har några till utmaningar till den här veckan som ska avklaras innan julhelgen.
Måndag: Fika – Avklarad.
Tisdag: 1 hg lördagsgodis till kvällsmål.
Torsdag: 50g chips med en cola till mellanmål.
Fredag: 100g glass till kvällsmål.

Det kommer bli tufft, speciellt eftersom att flera utmaningar är på vardagar och att äta godis och sånt på vardagar har varit tabu för mig sedan barnsben. Jag uppfostrades till att bara äta sådant på helger så när jag väl har ätit på vardagar så har det varit extra skamfullt för mig. Det ledde till otroligt mycket skuld och skam när jag som tioåring köpte godis för min veckopeng och var tvungen att smygäta för att inte mamma och pappa skulle komma på mig. Så ja, det känns helt fel. Dessutom har jag sedan förra veckan börjat dricka måltidsdryck till lunch och middag, något som jag skippade när jag var 12 efter att jag hade lessnat på alla dessa fun light safter och kände att de var onödiga kalorier som ändå inte mättar. Men tydligen så ingår det i mitt dagsbehov och tydligen så ska man känna sig mer nöjd av det. Det känns jättejobbigt och ovant men det funkar. Dock känns det jävligt fel att någon helt plötsligt säger att man får dricka läsk varje dag om man vill, det har liksom aldrig existerar i min värld.

Eftersom att jag har klarat mina utmaningar så bra samt har klarat av en till fullvecka utan kompensation och hetsätningar så får jag ledigt hela fredagen som belöning. Ni kan inte ana hur skönt det känns! Då får jag mer tid på mig att städa och fixa till det sista så att jag känner lite mindre stress. Min behandlare är verkligen sjukt bra och vet exakt hur han ska göra för att pusha mig framåt.

2 svar på ”En shoppingtur och en massa utmaningar.”

Lämna en kommentar