Ett tänkvärt inlägg

Den här tänkvärda låten förtjänar ett eget inlägg. Jag önskar att alla mobbare där ute kunde ta sig tiden till att lyssna och verkligen tänka efter hur mycket det dom gör kan påverka andra. Det finns ingen ursäkt till varför man förstör andras liv. Jag är ärligt talat trött på att höra om hur synd det är om de som mobbar bara för att det indirekt betyder att de själva har eller har haft det väldigt jobbigt.  Vare sig man har blivit slagen, retad eller till exempel lämnad så ursäktar det inte ens beteende. Varför ska man vilja få andra att må lika dåligt som en själv? Jag är kanske dum och empatilös, men jag kan inte acceptera det. Det känns bara som en dum bortförklaring till att få göra vad man vill.

Det går knappt en dag utan att orden ekar i mitt huvud. Även fast det var längesedan jag fick höra en massa glåpord så gör det lika ont. När jag går ut hör jag fortfarande de äldre killarna skrika efter mig hur tjock och ful jag är. I min ensamhet kan jag fortfarande se hur den där tjejen går fram till mig och säger att jag är och tjock och är ett cp utan att jag ens har gjort henne något. Jag känner fortfarande av den där utfrysningen och hånskrattet som kom när killarna i klassen provocerade mig och bekräftade att jag var en feg lite tjej som inte vågade säga ifrån. Dom vägrade låta mig glömma bort hur värdelös jag var. Jag trodde aldrig att klumpen i halsen och den onda magen någonsin skulle försvinna. Varje dag var full med ångest och jag var ständigt livrädd.

Jag kom ändå ganska lindrigt undan om man jämför mig med min bror. Han fick lida otroligt mycket för att han var annorlunda och inte passade in. Och det finns alltför många fler som har haft det så mycket värre. Vissa klarar sig men många gör inte det. På ett eller ett annat sätt så sätter mobbningen spår i våra själar som i vissa fall aldrig läks helt. Så snälla, tänk på vad ni gör när ni bemöter andra och försök på något sätt att hjälpa de som är utsatta. Ingen förtjänar att dagligen bli nedtryckt och sen själv få lida av konsekvenserna som andra har skapat. Ibland gör ord mer ont än hundra slag. Och de orden sitter fortfarande kvar och påverkar mitt liv.

8 svar på ”Ett tänkvärt inlägg”

 1. Bra skrivet! Håller verkligen med dig.
  Bara för att man själv har blivit mobbad så är inte det en ursäkt för att man ska få behandla andra hur man vill, man behöver inte göra det för att man själv har blivit utsatt, man kan gå sin egen väg och vara snäll och hjälpsam istället. Jag fattar inte varför folk håller på, jag fattar att man kanske vill ge igen när man blivit starkare men det tjänar inget till. Och andra som inte ens vart med om det, hur kan man må bra av att trycka ner andra? >.<

  Visste inte att du hade blivit mobbad så :/

  Svara
 2. Förskräckligt! Ingen skulle behöva utstå det som du beskriver. Kram och fyll på allt vad du kan med styrka inifrån Ninni. Ta hand om dig själv, var snäll mot dig själv. Du är värdefull.

  Svara
 3. Förjävligt är det. Precis som du säger så låter de en inte glömma bort hur värdelös man är. Känner igen detta

  Svara
 4. Kan fan inte sluta se på videon och läsa din text så valde att lägga upp den även hos mig med en länk till detta inlägg. Det du skriver är så sjukt viktigt och samtidigt fruktansvärt att det får hända. Ibland önskar man att det gick att skrika "fuck them i own my life" men märkena dom satt där går aldrig bort. YOU ARE SO FUCKING AWESOME AND I LOVE YOU FOR THAT
  My recent post Lyrics to die for

  Svara
 5. sv: haha precis! 😉

  Jag gillade detta inlägget förresten. Bra skrivet och jag håller med om att det inte finns nån ursäkt till varför man mobbar andra människor.. Du verkar inte ha haft det så lätt i livet du heller :/ antar att vi har mer än vårt namn gemensamt..

  Svara
 6. Bra video! Samma för mig och min bror! Säger inte att vi var retade och mobbade på samma nivå som du och din bror – men det kan jämföras med att min bror hade det värre än mig! Dumma människor det finns ;( <3

  Svara

Lämna en kommentar