Hela Facebook brinner

I alla fall så känns det så just nu. Statusar uppdateras med antingen ilska för alla upplopp som har varit eller med sympati för de som har orsakat upploppen och ilska inför de andra som klagar på det, vilket jag har svårt att förstå. När folk skriver rasistiska saker förstår jag att andra reagerar men jag förstår inte hur så många kan tolka ALLT som rasism och helt plötsligt dalta med ungdomarna som om att de hade rätt till sitt beteende. Vare sig polisen betedde sig fel eller inte så rättfärdigar det inte att man skadar oskyldiga och deras egendom. Om anledning verkligen är denna vet jag inte och ärligt talat så bryr jag mig inte. Jag är trött på att folk får göra hur som helst utan att tänka på andra som inte ens har med saken att göra. Och jag är så less på att alla som skriver något negativt om en förort där många invandrare bor anklagas direkt för att vara rasister.  Snälla, skärp er!

Vilken etnicitet och anledning de inblandade personerna än hade spelar ingen roll. Det finns inget som kan ursäkta det faktum att man förstör, kostar samhället en massa pengar, skadar andra och inte minst sprider en skräck som inte borde få finnas. Och att kasta sten på poliser och brandmän som försöker hjälpa till…? Come on! Klart att det finns människor i dessa yrken som gör fel men nu får ni fan ger er. Och inte heller får man öppna munnen för det för då blir man plötsligt en rasist, vilket är helt ologiskt och rätt sjukt. Hur tänker människor?

Människans intelligens: ”Vi bränner ner saker och beter oss som snorungar så kanske vi får som vi vill”! Bra där. Ni får säkert den uppmärksamhet som ni vill ha, absolut. Nästa gång kan ni väl tänka på konsekvenserna och vilka det är som ni skadar istället för att göra det som känns bäst för stunden? Sverige är ett sjukt mesigt land, man behöver inte gå så jävla långt här och dessutom är det bara idiotiskt att tro att det gör saker bättre. //Facepalm

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Alisha

  Äntligen någon som tänker som mig!
  Dock har jag inte läst någonting sånt på min facebook, men det står en hel del på aftonbladet. Förstår inte hur dessa människor tänker, men jag misstänker att de inte alls tänker :c

 2. Bunny

  Gud vilken snygg header!

 3. Alisha

  Sv: Ja, precis! Och sedan att de säger att de gör allt detta bara för att polisen sköt en 68 årig man, eller vad det nu var.
  Alltså, om polisen får tag på alla eller åtminstone de flesta som håller på med detta, så kommer dessa personer ha det i deras brottsregister resten av livet och sånt ser inte bra ut på papper när man söker jobb.

  Att förstöra för människor runt omkring och framför allt skapa otrygghet i staden är bara sjukt. Och att kasta sten på de som försöker hjälpa är något som fick mig att reagera. Visst, det finns poliser som har gjort fel, men man ska inte dra alla över en kam – precis som när det kommer till de som är utländska. Alla är olika. Bara för att en person inom en religion eller en person inom poliskåren har gjort fel, så betyder det inte att alla är likadana.
  Sen om man skriver någonting som handlar om de som är utländska så reagerar dem och säger att det är rasistisk – precis som du skrev. Visst, det finns en gräns, men den gränsen blir bara mindre och mindre och snart får man väl inte ens säga någonting alls innan det blir rasistiskt D:

 4. Alisha

  Man får väl hoppas på att detta slutar, för det kommer bli dyrt att fixa allting sen igen.

  Det är ju bra att de som gav den ursäkten förstår sådant. De tycker väl att det är lättare att skylla på politikerna istället för på kommunen. Alla kommuner funkar på olika sätt och det betyder inte att man får göra som man själv vill. Det var något som jag läste på aftonbladet som jag gillade och det var: ”utan polisen skulle man kunna göra vad man ville och utan lagar funkar inte Sverige eller något annat land. En polis gör precis samma sak som en kassörska i en affär, de gör deras jobb”.

  Har läst många som hatar polisen för det de gör, dvs deras jobb. Som sagt, finns ju poliser som gör fel, men tror inte att det är allihopa. Finns flera ställen där jag måste gå förbi för att komma till stan, där det står ”poliser suger kuk” och massa sådant. Så skulle de inte säga om de blev rånade eller något sådant.
  Jag har själv varit med om att det jag har polisanmält har lagts ner, men jag förstår att det inte fanns något de kunde göra. Önskar bara att alla andra kunde fatta det istället för att vara så dryga mot de som faktiskt försöker hjälpa till i landet.

 5. Håller med, önskar att alla kunde hålla etniciteter från diskussionen! Det var människor som gjorde detta, förmodligen tragiskt nog av en anledning, typ rop på hjälp men det var FEL! De riktade allt helt fel och oskyldiga människor fick betala för det 🙁

 6. aliengirl- life with autism and art

  Sv: tack! 🙂
  Börjar visst bättre på att rita chibis.

 7. Johanna Sparv

  Peace out! <3
  Du slog huvudet direkt på spiken med detta inlägg.
  Ledsen.
  Besviken.
  Arg.
  Nej, ledsen.
  Fy fan.

Lämna ett svar