Idag har jag fått syra i ansiktet.

 • Inläggskategori:Beautyblog
 • Kommentarer på inlägget:7 kommentarer
 • Lästid:2 min. lästid

Ikväll så åkte jag och mamma till min låtsasfarmor eftersom att hon skulle ge mig en ansiktsbehandling som en sen födelsedagspresent (hon är en specialist inom detta område). Vad mer kan jag säga än att det var väl behövt? Mina finnar har blivit värre igen på sista tiden och det går varken att klämma eller att torka ut dem. Innan hon började med behandlingen så synade hon mitt ansikte med en ljus lampa som bländade mina ögon, det var nog det jobbigaste av hela behandlingen. Ändå så fick jag en speciell och väldigt stark syra i ansiktet mot acnen samt flera olika sorters masker och dylikt. Sedan så lyckades jag på något sätt att somna när jag hade en av ansiktsmaskerna på även fast att jag kände hur det sved, det var lite lustigt tycker jag.

Efter ungefär två timmar så blev det klart och jag fick lite små testprodukter som passar just min hy, vi köpte även ett ”acne-kitt” för ett billigare pris. Förhoppningsvis så fungerar dessa bättre än de andra produkter jag har prövat och jag hoppas på att jag äntligen får en ren och fin hy. Finnarna har alltid varit jobbiga för mig och jag skulle vilja slippa dem nu. Men jag ska kanske inte klaga, i mina yngre år så var det så illa så att jag hade stora bulor i hela pannan. De blev infekterade och gigantiska samtidigt som att de inte gick att klämma på. Jag fick en sorts flaska med spritlösning då men efter något år så blev jag resistent, lyckligtvis så har det ändå inte blivit lika illa som förut.

Okej det är inte jättefarligt, jag har bara mild acne.
Men för mig så känns det jobbigt, jag är ju ändå en tonåring som bryr mig alldeles för mycket.

Är det bara jag som får ångest när jag får för mycket finnar?
Det tror jag inte men skriv gärna hur ni tycker och tänker!

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Carroo

  Wow, låter som något jag skulle behöva testa! D:
  får också smått ångest för min dåliga hy, speciellt nu på vintern av ngn anledning. Syns väl mer enligt mig tror jag.. Either way så vet jag inget som faktiskt fungerar helt. Vissa rengöringar har väl stoppat eller tagit bort lite av det röda liksom, men blackheads och så remains :c en aning frustrerande, ja!
  Har du tips på något som fungerar?

 2. Malin

  Jag hade mer problem med min akne i "yngre" år, haha nu låter jag gammal.
  Fast jag bryr mig inte så mycket om själva finnarna, är mest kul att klämma xD
  Men jag förstår att det är jobbigt, och det låter kul att gå på ansiktsbehandling 🙂
  <3<3<3

 3. Mimi

  När jag är stressad blir allt värre. Jag får extrem ångest när jag ser hur finnarna förökar sig och bildar populationer i mitt ansikte dessutom blir jag stressad vilket gör allting värre och jag får ännu mer ångest. Och så fortsätter det. Allt går över i andra saker och jag går upp i vikt, extremt! typ 4 kg på en helg är inte ovanligt… Då jag är i skolan kan jag iallafall hålla mig sysselsatt i ett par timmar.

  Det är hemskt! :S

 4. samantha

  ååh jag tycker så synd om dig :C ja har aldrig haft finnar, men när ja är riktigt förkyld eller stressad så har jag en slags herpes som slår ut vid näsan, så inte så kul :C

  Jag kan rekomendera dig DR knapek (googla hans namn han har en internetshop) eftsersom ja har en hundsjukdom och ja måste använda dom här produkterna för att ej få det i annsiktet, dom är skitbra inte alls dyra och inget kemiskt ! Funka kanon på mig! din blogg är underbart söt! och jag älskar att du är beroende av alla dina krämer m.m !!

  Pus

  1. Ninjapuff

   Testa, det är värt det! Man får en väldigt bra och skön avkoppling på köpet också. 🙂
   Tyvärr så har jag inga tips för det eftersom att jag inte har funnit något som kan hjälpa. Det finns ju en tvättkräm som man även skulle kunna ha som ansiktsmask, den brukar gå på reklam så du har säkert sätt den. De säger iaf att den ska vara emot blackheads och för mig så funkade det någon vecka, sedan blev det om vanligt. Men jag kan nog bara rekommendera att testa dig fram eller söka en hudläkare som kan förklara vilken sorts hy du har och vad du har för behov.

Lämna ett svar