It is what it is

Snön har töats bort nästan helt nu och julstämningen är väl inte riktigt på topp. Jag skulle kunna ligga och grubbla över det, men för en gångs skull känner jag frid över det hela. Behovet av att jaga efter en känsla jag hade när jag var barn har försvunnit. Jag har börjat se helheten över exakt vad det är jag har jagat efter och tack vare det kan jag släppa taget helt och hållet.

Jag vet vad det är jag egentligen vill ha och jag vet även att jag en dag kommer att få det. Tills dess låter jag saker vara. Allt behöver inte vara perfekt liksom. Jag behöver bara leva i nuet och inte fastna i varken det förflutna eller det framtida. Ibland är det bra att drömma om det som komma skall, men ibland är det bäst att bara släppa det helt.

Som sagt har julen alltid varit lite av en akilleshäl för mig. I år blir det dessutom inte alls som det brukar vara så den sista traditionen jag hade kvar är även den nu upplöst. Tidigare skulle det ha krossat mig, men nu när jag förstår vad alla känslor kommer ifrån känns det inte längre så stort.

Dessutom så har hela det här året varit rätt skevt så varför inte avsluta det lite annorlunda också? Så imorgon firar vi en tidig jul hos min mamma och bonuspappa. På själva julafton åker jag och min bror till mormor med vår kusin och hennes sambo som också skulle bli ensamma i år. Det kommer att kännas lite konstigt, men jag tror nog att vi kan få det rätt mysigt ändå.

Efter det väntas en veckas semester och det kommer att bli så sjukt skönt! Än så länge har jag inte gjort några planer och jag vet inte heller om jag kommer att göra några. Jag har verkligen insett hur värdefull min tid är och jag har inte längre ork att ge bort den hur som helst. Sen har jag också insett att det inte har varit så hälsosamt för mig att alltid vara produktiv på min lediga tid. Ibland behöver jag bara vara, spela spel och glömma bort att vara vuxen för en liten stund.

Så jag har köpt alldeles för mycket choklad, stockat upp med Ben & Jerrys och bakat flera satser lussebullar. Nörden i mig har vaknat upp TOTALT och jag är rätt taggad på att spendera min tid i sängen och spela Kingdom Hearts 2,5.

Yes, jag avslutar året med att känna mig som en 30-åring….

Sen kommer ju nyår också. Av olika och flera anledningar känner jag inte riktigt att jag har en självklar plats någonstans. Jag är såklart bjuden till flera olika ställen, men jag vet ärligt talat inte var jag vill vara. Det kanske låter lite deppigt, men jag tror ändå att det är ett rätt bra tecken.

Jag har släppt så mycket nu att jag har skapat gott och väl med rum för nya energier. Frågan är bara hur redo jag är. Ska jag luta mig bakåt ett tag till eller ska jag rusa fram och ta risker? Jag vet vad jag vill, men jag vet inte om det är rätt. Men det är ändå ett par veckor kvar så jag väntar och låter magkänslan leda mig rätt till slut.

Lämna en kommentar