Honey, I’ve changed so much since I last saw you

Helt plötsligt hände det.

En dag fick jag det svart på vitt – jag har lyckats börja släppa taget och gå vidare. Det som brukade trigga igång min ångest har nu ersatts med en känsla av… ingenting. Ingen sorg, ilska eller bitterhet. Jag insåg att jag äntligen börjar bli fri och kan våga öppna upp mig mer för fler förändringar i mitt liv.

Så jag har börjat doppa mina tår i nya territorium. Försiktigt tar jag nya steg ut i det okända och försöker leva i nuet. Allt bagage jag har burit på har gjort mig rätt sliten, men jag känner att energin börjar komma tillbaka till mig igen.

Nya känslor börjar sakta bubbla fram och jag måste medge att det är lite läskigt. Samtidigt är befintliga i konflikt med varandra, likväl som mina tankar. Det känns lite förvirrande och skrämmande ibland, men samtidigt verkar mina rädslor ta allt mindre plats. När rädslorna minskar får nyfikenheten utrymme att växa fram.

Det får livet att börja kännas lite roligare och spännande igen.

Men jag ska inte ljuga. Jag är lite rädd för att släppa taget helt och hållet. Det blir som en falsk trygghet, en liten snuttefilt som både tröstar och kväver en. Att hålla hårt om något kanske gör fruktansvärt ont, men då vet du i alla fall vad du kan förvänta dig.

Trots det lossar jag alltmer på greppet för varje vecka som går. Sakta men säkert känner jag mig lättare och gladare. Vilket ger mig utrymme att komma i kontakt mer med mitt hjärta, huvud och magkänsla. Även fast deras kommunikation med varandra fortfarande är lite trasslig…

Gammal skit släpper och ny positivitet smyger sig fram

Inre blockeringar börjar släppa och gamla tankefixeringar börjar försvinna. Den här månaden har jag verkligen gått all in när det kommer till självkärlek. Sommaren närmar sig med stormsteg och jag vill känna mig okej med att visa upp min kropp i sommarkläder. Så jag har verkligen gjort allt för att få upp mitt självförtroende igen.

Jag har kommit igång med träningen igen på ett mycket mer effektivt sätt och jag går oftare ut på promenader. Jag börjar äntligen få tillbaka lite av mina förlorade muskler och kan sakta se hur min kropp förändras.

Mina hudvårdsrutiner har blivit rätt tidskrävande om man säger så. Med torrborstning, dermaroller, ansiktsroller med rosenkvarts, ansiktsmasker och en aningens för många olika hudvårdsprodukter. Men jag älskar det!

Det låter kanske lite för ytligt, men det är lättare att börja på ytan för att sen arbeta sig inåt. Och att jag lägger ner all den där tiden med att pyssla om mig själv har varit just vad min själ behöver för tillfället.

Ju mer självförtroendet ökar i takt med att jag släpper rädslor, desto mer kan jag släppa på mina hämningar. Jag låter min knäppa personlighet komma fram alltmer och vågar ta fler risker. Visst kan jag fortfarande få ångest över hur konstig jag är, men den ångesten börjar förlora sin kraft.

För varje dag som går känner jag mig starkare, gladare och friare. Det känns som att jag har blivit mer mig själv igen samtidigt som jag har utvecklats och vuxit upp. Det känns som en rätt härlig blandning av att mogna till sig och låta sig själv bli lite mer barnslig.

Jag har fortfarande långt kvar att gå, men jag kan se hur jag konstant närmar mig målet. Om jag blickar tillbaks till hur jag var och mådde för ett år sedan har sjukt mycket hänt. Även om jag är samma person känner jag mig så annorlunda.

Och det är jag jävligt tacksam för.

Lämna en kommentar