Jag vill ha en perfekt och underbar jul.

Nu sitter jag hemma igen på rummet och funderar på vad jag ska börja med. Att städa är något jag borde göra men det är alltid så otroligt svårt att komma igång, men det ska jag nog försöka att göra även fast att min ork är liten. Sedan så vill jag även börja julpynta lite mer på rummet så att jag får en sån där mysig och härlig julkänsla. Den har inte riktigt kommit ännu och jag längtar verkligen efter den känslan nu, längtan och glädjen som tillkommer är så underbar. Fast med de känslorna så kommer även ångesten och förlorade minnen. Förra året grät jag inte på julafton för första gången på väldigt många år och jag hoppas att det går lika bra denna jul.
Jag vill inte gå runt med de dåliga samvetet och älta i det förflutna.

Jag antar att jag är lite desperat och verkligen jagar efter den där känslan man fick när man var liten. Jag saknar det något så otroligt och önskar att jag kunde ha det där pirret i magen som man hade förut. En perfekt jul är något jag söker även fast att jag vet att det är omöjligt. Det blir vad man gör det till och jag har en tendens att göra allt till något ångestfyllt, ändå så stressar jag upp mig och får falska förhoppningar.

Har ni fått någon julkänsla ännu?
Eller är det så att det kanske bara är jag som bryr mig så onödigt mycket?

Många verkar se julen precis som jag gör, som något stressigt och ångestfyllt. Hur ska man egentligen undvika att behöva uppfylla en massa behov och krav? Om någon vet ett bra svar så berätta det gärna, jag vill ha en bra och mysig jul utan att behöva må dåligt. Jag vill kunna känna mig nöjd hur det än blir istället för att trycka ner mig själv och tro att allt är mitt fel.
Jag vill slippa mina skällsord i år som skriker hur jag misslyckas som alltid.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. nadia

  För mig förknippas julen nu för tiden enbart med köphets. Och våran familj börjar alltid bråka på julafton så jag har svårt att se att julen ska vara en bra högtid. Jag tror att de flesta äldre människorna ser julen som stress och ångest. Det är bara när man är barn som man fick pirret i magen för att man skulle få presenter. Och då fanns det ju ingen stress för man visste inte hur mycket föräldrarna slet varje jul för att barnen skulle ha det bra.

 2. Elin

  Sv: Tack <3
  BTW: Jätte cool blogg du har också <3

 3. becka

  sjukt fin blogg! 😀
  snygg är du oxå !

 4. nadia

  SV: Ja jag tror att det handlar mycket att det är så mycket stress och det är så många måsten. Hos oss bråkas det (från mina småsyskons sidor) oftast om julklapparna. Att de inte fick de dom önskade sig och så vidare.. Dom har svårt att förstå att mammas ekonomiska situation är allt annat än bra och har inte varit det på många år. Så därför har jag valt att inte fira med min familj i år. Egentligen handlar ju julen bara om att byta pengar med varandra. Jag tycker absolut att man ska försöka hjälpa till att laga mat, godis och hjälpa till att plocka undan. Tror det skulle underlätta mycket för föräldrarna.

  1. Ninjapuff

   Tack så mycket! Ja det har jag och jag hoppas detsamma för dig. 🙂

 5. live Webcams

  Interestingly this niche, I think I will adapt later. I will be following the developments in the meantime. A happy new year!

Lämna ett svar