Jag vittrar sönder i min egna smuts.

Brandgula löv på ståtliga träd lyser upp i det dunkla mörkret. Det får en smutsig och grå värld att bli vacker. Hjärtat dunkar i halsgropen och pulsen slår sönder kroppen med sina snabba slag. Just nu önskar jag att jag var ett träd som mitt bland alla nakna trätoppar har kvar sina färgfyllda löv kvar på kronan som gömmer bort all smuts som finns inuti mig. Men här står jag naken och kall, rutten och nedslagen, trasig och ful. Jag vittrar sönder i min egna smuts. Inom mig växer en önskan om att få vara vacker och ståtlig men jag sitter fast med mina förruttnade rötter in i den smutsiga jorden. På insidan känner jag mig oren och det gör mig helt förkrossad. Jag når inte in dit och kan inte få bort känslan som besudlar min kropp. Tågresan hem var en mardröm fylld med ångest, skuld och skam. Tankarna attackerade mitt sinne med en sån stor kraft att jag höll på att tappa andan. Vikten går uppåt, jag ser hur varenda kroppsdel växer med en väldig fart och jag fylls på med ännu mer smuts. Jag känner mig helt försvarslös mot dessa känslor och mot bilderna som spelas på repeat framför mina ögon. Hopplösheten fortsätter att växa. Jag känner mig förlorad. Min mardröm tar aldrig slut. Jag blir aldrig ett vackert träd som är sprängfyllt med underbara färger och som lyser upp i hösten våta mörker. Jag är dömd till att förruttnas tills dagen mina ögon stängs för evigt.

4 svar på ”Jag vittrar sönder i min egna smuts.”

 1. Nej det går ju an på våren och sommaren när det är varmt, men att stå ute och vänta i kylan är aldrig kul.

  Tråkigt att läsa att du känner så om dig själv. Du är jättevacker som du är. Vet att det är svårt att ta in. Och vet hur det är att tänka så om vikten, hoppas du klara dig ur det. Går du på DBT-fortfarande?

  Svara
 2. Fast i mina ögon har du ju alltid varit ett vackert träd som är sprängfyllt med underbara färger och som lyser upp i höstens våta mörker, från alla vinklar.
  Det är så knasigt att du inte ser det..

  Svara
 3. sv: Att ha status ska ju vara något positivt, men dessa människor sätter ju status i fel saker. Jag anser ju att en människa som har status har positiva egenskaper och gör något bra för omvärlden. Inte att de hackar sig in på folks datorer och sprider folks lösenord. Man får hoppas det har lagt sig lite nu. Jag har inte hört något mer om den härvan.

  Svara

Lämna en kommentar