Julafton och juldagen på Mariella

Copyright @ Ninni Undén || Julafton och juldagen på Mariella Copyright @ Ninni Undén || Julafton och juldagen på Mariella

Julstämningen var väl inte sådär jättehög men det var helt klart mysigare än de vanliga kryssningarna. På själva julafton var det väldigt lugnt och det var inte alls lika många överdrivet fulla människor som det brukar vara. På juldagen när vi kom till Helsingfors verkade det stiga på rätt många och det vart lite fler av de där som verkligen inte kan dricka, men det var fortfarande inte alls så illa som det vanligtvis är. Maten var jättegod och magen höll på att spricka efter varje måltid fastän jag inte hittade så mycket att välja mellan, precis som vanligt. Frukosten var som alltid bäst och helt perfekt. Deras äggröra och bacon är to die for.

Vi tog en promenad i Helsingfors också när båten la till där ett par timmar. Det var lite av en chock att komma ut till 10 minusgrader och 1 dm snö när man kom från gråa tråkiga Sverige. När vi kom hem visades det sig att vi också hade fått snö så tji fick vi. Jag som trodde att jag skulle få skryta lite… Men jag kan erkänna att det inte var så mysigt att gå ut i kalla jeans och en tunn kofta under jackan. Vi alla höll på att frysa ihjäl.

Annars har vi druckit en massa goda drinkar och njutit av ledigheten. Vissa var lite ”mähä” och andra var jättegoda. Deras Strawberry Margarita var helt super och smakade som sommar! Det är en sån där farlig drink man lätt kan dricka lite för mycket av. På Taxfree köpte jag Hot n sweet tyrkisk peber och Passoa som jag ska njuta av på Nyår. Det verkar som att jag ska åka till Köping med Sofie. I´m nervous as hell!

Lämna ett svar