Julstress och ångest

Här sitter jag i mitt rum där jag skakar och darrar av kyla, rummet har tyvärr inte hunnit bli varmt än efter att jag har varit borta sedan i torsdags. Som vanligt så känner jag mig uppsvälld och fet som en gris, men inte minst så känner jag mig otroligt stressad. Det är nu bara 4 dagar kvar till jul, jag har bara köpt en julklapp och det är mycket kvar som ska bakas och göras i ordning. Som jag har skrivit tidigare så är jag en sån där person som verkligen är desperat och jagar efter en ”perfekt” jul och efter att få känna den där äkta julkänslan igen. Jag vet innerst inne att det är omöjligt men ändå så kan jag inte sluta utan fortsätter att förgäves anstränga mig. Det har blivit som en av mina många tvångstankar och jag kan inte säga nej, om jag inte gör som de säger så får jag ångest och panik. Men oftast så slutar det med samma känslor även fast att jag följer dem, så jag förstår verkligen inte hur jag ska göra för att få mig att känna mig nöjd.

Hur det än blir så ska jag försöka komma ihåg det jag har lärt mig i DBTn och använda de färdigheter som jag har övat på. Om något så är jag väldigt egensinnig och det jag måste lära mig är hur man accepterar läget som det är istället för att bli förbannad eller få ångest. Varför älta och grubbla när man kan göra det som är effektivt?

Önska mig lycka till!
Julen är en väldigt känslig högtid för mig, här beskriver jag lite halvt om varför det är så.

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Tea

  Fin blogg!:)

 2. NIAAH

  sv: Åh, de kändes som att vi va sist typ O_O
  de va faktiskt rätt många som slutade den 17onde D:

 3. Sanna

  sv: I know !
  Tack , din blogg är också söt och awesome 😉

 4. 10773n

  sv: tack ^_^
  gillar ditt hår btw!

 5. Denise

  SV: Det var mysigt till allt helt plötsligt blev tråkigt av någon konstig anledning :S Nu blir det sängen för mig ialla fall 🙂
  Btw fin blogg 😀

 6. Moa

  sv; Jes jes c: Hår du fint har!

  1. Ninjapuff

   Vafan, vi slutar alldeles för sent tycker jag. D:
   Ni får ju lite mer tid på er innan julen!

 7. Moa

  Jes jes c: Hår fint du har.

  1. Ninjapuff

   Ja det är mest det som bloggen handlar om.

 8. Julian

  Julen är bättre än mig :))<33

Lämna ett svar