Låt mig slippa ert kalori och träningssnack, tack!

Att sitta och skryta om hur ofta och hur länge man tränar eller pratar om vad man borde och inte borde äta framför en före detta anorektiker/bulimiker är så som att sitta och supa inför en nykter alkoholist. Eller varför inte röka på och blåsa ut röken i en före detta missbrukares ansikte? Trots att man är frisk på pappret kan det vara sjukt provocerande och inte minst triggande. I alla fall känner jag så, speciellt nu när ALLA ska vara så otroligt ”nyttiga”, äta rent och springa 532 mil om dagen på 1500 kalorier. Vilken tur att alla är så kunniga och har läst till sig på nätet att man kommer må sååååå mycket bättre om man undviker det ena och det andra utan att inse att de faktiskt måste ersätta det med något annat. //Facepalm

Precis som med t.ex. alkohol är det svårt att undvika triggande situationer för att det är en sån vanlig del av vardagen. Man kommer aldrig ifrån tjatet om hur ”duktiga” alla är eller hur mycket ”onyttiga” saker de har lyckats plocka ut ur sina så kallade hälsosamma dieter. Och där sitter man och försöker kväva alla röster inom sig som säger att man kan göra bättre ifrån sig, eller rättare sagt vara värre. Jag skäms när jag minns över hur mycket jag måste ha påverkat andra med mitt vidriga kaloritjat och ”jag tränade bara 3 timmar och gick bara 1 timmes promenad idag, fan va jag är dålig… har ju ätit 500 kalorier idag..” – snack. Det gör mig förbannad att min sjuka hjärna inte bara drog ner mig själv utan säkerligen också andra.

Jag har varit frisk i snart 8 månader nu och jag är så jävla stolt över mig själv. Trots omgivningens dåliga inflytande på mig har jag lyckats hålla mig kvar på rätt spår. Jag har äntligen börjat glömma bort kaloriantalet som alla produkter innehåller. Det är något jag är glad över och därför önskar jag att jag slapp höra hur mycket eller lite kalorier något innehåller. Jag vill inte veta. Låt mig äta min bacon och vara lycklig. Livet är så mycket roligare att leva när inte allt kretsar kring mat och träning!

6 svar på ”Låt mig slippa ert kalori och träningssnack, tack!”

 1. Jag är stolt över dig och att du har kommit så långt och jag vet precis hur du känner. Dock så har jag påverkats så mycket utav det att jag har hamnat i min gamla bana med att äta mindre och jag försöker ta mig ur det 🙁

  Svara
 2. Vården ÄR helt knäpp! =(

  Håller med dig, en ätstörd person behöver inte höra kalori/mat/träningssnacket när man
  försöker bli bättre och ställa om sin hjärna till ”normalfunktionell”… =/
  Finn din styrka och ät bacon – ’couse it’s AAAWESOME! <3

  Svara
 3. Jag hoppas att jag inte har någon negativ påverkan på dig! Jag vet att jag pratar träning, men jag hoppas verkligen inte att jag triggar dig! Jag ber så mycket om ursäkt i så fall, det är ju det allra sista jag vill <3

  Svara

Lämna en kommentar