Lite mer om semestern i Egypten

Copyright @ Ninni Undén || Lite mer om semestern i Egypten

Efter att ha varit där en dag hade jag varit vaken i ungefär 35 timmar. Vi skulle åka till flyget så tidigt så jag kunde inte ta en sömntablett till natten och det ledde till att jag inte kunde somna en enda minut. Inte ens på planet hur trött jag än var. När vi hade kommit fram blev jag nog lite övertrött alá pigg istället så sömnen fick vänta tills de andra började ge upp. Dagen efter gick jag och mamma till deras spa-avdelning där vi fick ett turkiskt bad, blev skrubbade i en ångbastu och vart bokstavligen begravda under bubblor. Efteråt fick vi en otroligt skön massage som fick till och med mig att bli avspänd under resten av dagen.

Senare under veckan blev det även behandling av fötterna och ansiktet… Och såklart ännu mer massage. När man har semester ska man ju skämmas bort lite extra, eller hur? Vi snorklade ett par gånger vid revet där jag fick se ett stim av miljontals små silvriga fiskar, några jättestora och några små färglada. Vid ett tillfälle gick vi till en annan strand där jag fick simma med en stor hundraårig sköldpadda! Det var en helt underbar upplevelse. Stranden var proppfull med små eremitkräftor som snabbt försvann in i sitt skal när de såg ens skugga. När det var lågvatten kunde man se miljontals sjöstjärnor på botten från bryggan och vi lyckades även se en bläckfisk och en drakfisk. Det var lite läskigt att snorkla men även rätt häftigt.

Jag skulle vilja åka dit igen, stanna i två veckor istället för en och åka ut på fler äventyr! Jag vill se pyramiderna, rida på kameler ute i öknen och besöka lite städer. Se mer av deras kultur helt enkelt. På en vecka hinner man inte riktigt med att göra allt man vill göra och tyvärr så är det ju lite bråkigt där nere just nu. Det är skönt att bara ligga och lata sig i solen men helst vill jag göra så mycket mer än så. På nätterna när de andra villa gå och sova hade jag så mycket överskottsenergi att jag bara kände mig frustrerad, understimulerad och rastlös. Hahah, jag är nog ganska krävande att resa med faktiskt..

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. melinda

  Åh det låter så sköönt, vill också! Vill bort från gråa, tråkiga Sverige just nu. 🙁 Det finns ju sååå mycket roligare, färggladare länder haha! Dom borde dela med sig lite…

 2. xxcyberalienxx

  ganska härligt det lät. Jag tror inte jag hade vågat snorkla, jag hade nog varit kvar på stranden! 🙂

 3. ellen

  Åh, va härligt det låter! Vill också dit nångång.
  Är massagen och det billigt i Egypten? I Thailand kunde man få oljemassage för 75 kr :’>

 4. Charlotte Östervall

  Låter härligt! Ses imorgon! Kram

 5. Anna

  Har du haft en bra Torsdag? 🙂

 6. Anna

  Ja de är sant, vädret är inte direkt på topp… Känns mer som höst än vår. Jag har dock haft en bra dag och vart på riktigt bra humör!

 7. Johanna Sparv

  Ååååh helt underbart! Men tänka sig att du har så mycket kvar att uppleva, även om man redan skulle vilja ha det gjort 🙂

Lämna ett svar