Medicinjusteringar och funderingar

Förra veckan var jag hos läkaren och det blev lite medicinjusteringar och funderingar. Jag borde ha ställt fler frågor till min läkare men det kom jag såklart inte på fören efteråt, fast han verkade inte veta så mycket så jag skulle nog inte få så mycket svar ändå. Till att börja med så fick jag ta en till tablett Attentin vid lunch trots att pulsen har hållit sig uppe mellan 95 – 105, en oönskad höjning som jag inte känner av ett endaste dugg. Blodtrycket var lite för högt det med men det hade i alla fall gått ner lite sedan sist. Trots det har jag inga hjärtklappningar och jag känner mig generellt sett lugnare än någonsin. Personligen skulle jag vilja höja mer men min läkare följer FASS riktlinjer till punkt och pricka trots att det är vanligt att man tar mer än den rekommenderade dosen som är 40mg. Så nu tar jag 3 + 3 + 2 och så får det vara.

Jag fick även en ny medicin, Quetiapin, som egentligen är en antipsykotisk medicin. Det har tydligen blivit rätt vanligt att man även använder den mot sömnproblem fast på en mycket lägre dos. Den ska tydligen kunna dämpa så att man inte ligger och tänker 1000 tankar när man ska sova. Han hade nyligen testat på en kille med asperger som aldrig kunde varva ner då hjärnan jämt gick på högvarv och det hade funkat klockrent så han tyckte att det var något jag borde prova. Jag vill egentligen inte ha mer mediciner utan mindre men jag har tagit Lergigan och Stilnoct i så många år nu att de funkar lite halvdant. Han vill inte höja min dos på Stilnoct och jag kan inte somna på bara en så jag blir mer eller mindre tvungen att köra på en kombination.

Det finns en del funderingar kring Quetiapin som jag funderar på. Det första är verkningstiden. Det verkar inte stå någonstans när man ska börja känna av den och hur länge effekten ska vara. Det kan ju vara pga. att all information är gällande de som medicineras för schizofreni och mani men jag kan inte heller hitta så mycket på forum. Jag får ta 1 – 3 tabletter vid behov och det är 25mg, ej depot. Än så länge har jag bara vågat testa 1 tablett några nätter då jag oroar mig över morgontröttheten. Sen undrar jag om en sån liten dos kan påverka mig även under dagen trots att det inte är depot. Jag vet att det fungerar olika för alla men ändå. Dessutom verkar det vara extremt vanligt med viktökning och det känns ju inte så kul. Men om det är bara pga. en starkare hunger som det verkar vara när jag läser runt är jag rätt safe. När jag har hittat andra som tar det för sömnen verkar de vara tvungna att ta det varje natt och trappar upp så jag undrar även om den fungerar så särskilt bra som en vid behovsmedicin.

Finns det någon vänlig själv här som har lust att dela med sig av sina erfarenheter av Quetiapin? Eller Serquel som det även heter. Det är intressant att läsa om även om det handlar om större doser och för andra orsaker!

2 svar på ”Medicinjusteringar och funderingar”

Lämna en kommentar