Medicinsnack och gnäll

Dagen: Mando, apoteket, hämtat ett paket, träffat läkaren och tränat. Nu är jag helt slut! Är det meningen att vardagslivet ska vara så här tröttsamt eller är det bara jag som är överdrivet känslig? Lite av båda antar jag.  Jag lyckades i alla fall höja vikterna lite på styrketräningen idag så på något sätt lyckas jag bygga muskler i min degiga kropp. Trots att det känns omöjligt att träna ibland så är det så otroligt bra för mig, speciellt nu när jag inte övertränar längre och bryter ner mig själv. Jag får fortfarande lätt ont och har alltid någon sorts smärta i kroppen men jag mår mycket bättre än förr. Muskel och ledvärken har minskat rejält så jag känner inte lika ofta att jag vill gråta av smärta längre. Det är awesome.

Läkarmötet var misslyckat och gjorde mig otroligt frustrerad. Jag satt där i en halvtimme och tittade på medan han rensade bland mina recept istället för att fråga mig hur det var. Orden vi utbytte var otroligt få och när jag väl fick frågan om hur medicinen funkade och svarade ”dåligt” tolkade han det som alla läkare alltid gör… att det funkar bra. Varför verkar alla läkare ha så svårt för att lyssna på vad man säger? Jag fick verkligen pusha på för att han skulle inse att Ritalin inte hjälper mig och när han väl gjorde det, som han egentligen har gjort förr, så fick jag som vanligt svaret att jag redan är på maxdos och får fortsätta på det. Såvitt jag vet så finns inte det ens en maxdos för vuxna än men aja. Det känns som att jag kommer att få stå och stampa på samma plats i år innan dom ger upp och inser att jag inte får så lätt effekt av mediciner. Det var ett under att jag i sista sekunden fick honom att ge mig en ny medicinen till sömnen då jag knappt kan somna längre på de jag har. Så nu ska jag testa Nozinan och se om det funkar bättre med Stilnoct än Lergigan. Sen blir det att vänta en månad tills nästa gång och må lika dåligt som vanligt. Jag vill inte förlita mig på mediciner men vissa saker går inte att lösa på något annat sätt, i alla fall inte för mig just nu. Jag behöver just den hjälpen för att orka ta mig vidare sen på egen hand.

Jag ska också sluta med Abboticin och börja med Tetracyklin nu istället enligt hudläkaren ordinationer. Den förstnämnda som är den första medicinen jag har prövat mot akne hjälpte lite men inte så mycket så nu ska jag gå vidare med Tetracyklin. Min hudläkare bryter väldigt kraftigt på polska så jag förstår inte så mycket av det hon säger men om ca två månader blir det att få ta vitaminer och mineraler inför Roaccutan. Den värsta medicinen av dom alla med flest biverkningar, men också den som funkar bäst. Samtidigt lägger jag mer pengar nu på bra smink som funkar för min hud och kan rekommendera Cliniques foundation och Bareminerals produkter. Det är lite dyrare men dom är enligt mig sjukt bra!

3 svar på ”Medicinsnack och gnäll”

  1. Mineral smink is tha shit!
    Dåligt av läkaren att inte ens typ vara närvarande på mötet, bra att du fick en ny medicin iaf! Hoppas den fungerar bättre! <3

    Svara

Lämna en kommentar