Min 24 månaders uppföljning

Idag var jag på min 24 månaders uppföljning på Mando. Kan ni fatta det? Det kan jag knappt göra själv. Den 30 Januari är det hela 2 år sedan jag blev friskskriven från min bulimi. Det känns nästan lite overkligt att gå in på kliniken där jag låg och sov i ett värmerum och hade ångest för all mat jag var tvungen att äta. Jag låg därinne och undrade om jag hade gjort rätt val som hade gått med på det här. Det fanns ingen återvändo längre. Antingen skötte jag mig eller så skulle jag bli inlagd på heldygnsvården. Jag skötte mig, kämpade efter bokens alla regler och trotsade alla monster som skrek i mitt huvud. Och här står jag nu, frisk och så jäkla glad över att jag gick med på att få hjälp. Idag kan jag äta exakt vad jag vill utan att känna att jag behöver straffas för det.

Det känns som att allt hände för bara några månader sedan och inte som 2 hela år. Helt galet. Det var underbart att träffa alla underbara behandlare igen, speciellt Micke som orkade stå ut med alla mina miljontals frågor och tankar när jag gick där. Alla testerna gick bra och min vikt har inte rört sig sedan jag var där i somras! Jag har inte gått på promenader på flera månader och jag har börjat äta mer kaloririk mat och mer i huvud taget. Det känns helt otroligt att jag äntligen kan äta så mycket som jag vill utan att det påverkar vikten något nämnvärt. För ett par år sedan trodde jag aldrig att jag skulle sitta här och säga att mer kolhydrater och fett är prima för kroppen. Aldrig. Men här sitter jag och kan njuta av vilken mat jag än vill och känner bara hur det gynnar min muskeluppbyggnad.

Nu ska jag inte tillbaks till Mandometerkliniken fören om ett helt år. Jag hoppas att CPRS resultaten och alla andra tester bara fortsätter att bli bättre. När jag började hade jag riktigt dåliga resultat på EDI2. Så dåliga resultat att jag hamnade långt under jämförelsegruppen på grafen där andra med ätstörningar hade svarat. När jag blev friskskriven fick jag göra samma test igen med ett förvånande resultat. Om man bara kollade rent grafiskt så var jag friskare än vad de flesta andra friska människor är! Och det tänker jag leva upp till så gott jag kan. Som jag sa till Micke idag; Jag orkar inte göra om allt jävla jobb igen. I´m done.

3 svar på ”Min 24 månaders uppföljning”

  1. Daaaaaaaaaamn! Det känns som det va igår typ, eller ja, iaf inte som om det va två år sen!
    Du är så jävla grym Ninni, kan inte säga nog många gånger hur stolt jag är över dej!
    <3

    Svara

Lämna en kommentar