När förkylning råder kan en misse behöva lite extra ompyssling!

Copyright@Ninni Undén || När förkylning råder kan en misse behöva lite extra ompyssling!

Vi har många katter på vårt katthem så det tar ett tag innan man lär känna alla små kissar och bildar en riktig kontakt med dem. Lilla Franz är relativt ny och är en sötnos som jag inte hade bondat med riktigt än. Han är en blyg herre så jag har varit lite försiktig och långsam i mitt närmande. Jag märkte igår att han hade åkt på en redig förkylning så jag gav honom bisolvon och torkade av det värsta snoret lite försiktigt. Idag mådde han mycket sämre och hade svårt att äta så det fick bli en ordentlig ompyssling. Jag stödmatade honom och som en riktig liten gullunge så visades det sig att han hade ingenting emot det, tvärtom så gillade han att få snutta lite. Jag blev tvungen att skölja ur både hans ögon och hans lilla nos och han var helt exemplarisk.

Copyright@Ninni Undén || När förkylning råder kan en misse behöva lite extra ompyssling!

Såklart tyckte inte han om när jag försökte få ut att slem så att han skulle kunna andas bättre men han var så himla duktig! Jag var jobbig och höll på ett bra tag så jag var bara tvungen att lägga hans kinder i mina händer och sa högt att jag lovade att jag skulle göra honom frisk. Såklart berömde jag honom hela tiden för hur duktig han var. Då händer det där fina som träffar en rakt i hjärtat. Han börjar spinna och lutar sig fram och buffar mig i pannan och när jag börjar pussa på honom känner jag hur han drar sina tassar kring min arm. Snart därefter lägger han sig på rygg och börjar mjölktrampa försiktigt längs min arm. Jag visste redan innan att han var tam men i just den sekunden kändes det som att han var så otroligt tacksam för att han kunde andas bättre igen. Och därför tillät han mig att komma närmare än vad jag tidigare har fått. Franz visade sitt sanna jag. Imorgon kommer jag nog behöva göra om samma procedur och såklart ska han få god mat, magmassage och en massa pussar som kompensation!

Det är sådana här stunder som får mig att älska mitt jobb. Det må vara jäkligt tufft och hektiskt ibland och städning är inte min favoritsyssla precis… Men att få göra allt för katternas skull gör det värt det. De flesta tror att det är piece of cake att jobba på ett katthem men tro mig, det är det inte. Det finns så mycket mer att göra än att bara städa ett par timmar och sedan leka med dem som de flesta verkar tro. Samtidigt är det obeskrivligt givande och helt fantastiskt!

 

2 svar på ”När förkylning råder kan en misse behöva lite extra ompyssling!”

Lämna en kommentar