När ingen annan ser…

Vad tänkte jag på? Trodde jag verkligen att det skulle gå smärtfritt? Tugga efter tugga bränns i halsen och längtar efter att få komma upp igen, men jag sväljer och tvingar ner massan till magen som både känns tom och full på samma gång. Det gick bra i början, smaken var tråkig och det kändes som att äta papper men jag fortsatte att trycka i mig det ändå. Varför vet jag inte men det är väl något man ”borde” göra när man har lov. Nu i efterhand så kommer den bortträngda ångesten fram och jag kan inte känna mig så mycket mer än äcklig för tillfället.

Dagen i övrigt har varit väldigt bra, det är nog mest när jag får för mycket tid över som jag börjar tänka lite för mycket för mitt egna bästa. jag var inne i stan och träffade Veronica idag efter mina möten, vilket var väldigt mysigt och trevligt! Min nervositet var nästintill noll och jag hade det jättekul. Idag var jag snäll mot mig ännu en gång och köpte en bok, ”När ingen annan ser” av Duncan Fairhurst. Det tog emot att lägga ut de där 75 kronorna för det är ju såååå otroligt mycket [ironi]! Jag är lite väl snål när det kommer till mig själv och köper inte ofta sådana saker med tanke på att det inte känns tillräckligt nödvändigt. Det jag har lättast för är att köpa mat på helgerna till mig och Julian, utöver det så känns i princip allt bara fel. Jag tror nog att det var första gången idag som jag köpte en bok själv, får jag lite vuxenpoäng för det?

Nej men ärligt, hur egocentriskt det än låter så övar jag på att unna mig själv saker som jag verkligen vill ha. Något som jag saknar är faktiskt en sån där grym och otrolig bok som man fastnar för direkt. Jag har ingen koll på vad som är bra eller vilka författare som rekommenderas osv, utan jag går på känslan som boken ger mig i den första anblicken. Hyllan som jag direkt går till är såklart biografier om psykisk sjukdom, övergrepp, incest och våld. Ja allt som ingår i den där hemska kategorin där man alltid tänker ”det där händer inte” fastän det egentligen gör det varje dag. Jag vill inte läsa påhittade romantiska historier eller tråkiga deckare, det enda som intresserar mig är den kalla och hårda verkligheten som jag själv aldrig skulle kunna genomgå.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. sv: haha ja eller hur 😮 undra vem de är fel på isf som inte kan hålla någon längre än en månad?

  den där boken är så bra! gud va jag grät och kände mig äcklad när jag läste den, men den är bra just för att den är sann! läser också bara såna böcker som du beskriver, dels för att man inte kan tro på att de verkligen händer folk och dels för att jag brukar tänka ibland " det finns dom som har de värre än mig " men usch ja, guld till dom som orkat skriva såna böcker..återuppleva allt.

  om du inte läst dom här böckerna så jag kan rekommendera: I det tysta – Vicky Jaggers, Trasig – Shy Keenan, Snalla pappa, nej – Stuart Howarth, Andrew Crofts och 14 år till salu – Caroline Engvall. Dom böckerna är riktigt bra!

 2. SV: Troligtvis har det snöat klart i alla fall 🙂 Nu kan det bara bli varmare!
  Vad har du gjort idag då? 🙂

 3. Du har nog gjort någonting med dina kodmallar eller någonting , för det är en kod som syns ovanför din header.

  sv:Lite sent svar , men tack:D

  Hur är det med dig ?:)

 4. jag brukar inte läsa, tycker de är skittråkigt, men så kom mamma hem med en bok som heter mörkrädd, den fastnade jag för direkt ^^

 5. sv: det gjorde jag också! redan första sidorna så ville man bara läsa mer, de är synd med såna här böcker är att man läser ut dom så fort eftersom man läser verkligen länge när man väl börja läsa 😮

 6. Sv; hm va knas, hoppas de ordnar ut sig så det blir mer "normalt".

 7. SV: Okej, härligt 🙂
  Idag har jag gjort ungefär samma sak, köpt present till min lillebror som fyller år på lördag och fixat massa grejer inför min Budapest-resa nästa vecka! 🙂

 8. sv: ja verkligen så man inte får slut på dom när man läs klart en! 🙂
  har du funderat på att bli författare någon gång?

 9. Ok, det förstod jag, men vilket är ditt specialintresse ? =)

  Det är ändå bra att du har tvingat ned det.
  Grymt starkt av dig !

 10. Aha, har också ett enormt intresse för det, är väldigt, väldigt säker på att det är inom psykologins väggar jag kommer att jobba.

  Det ÄR duktigt, riktigt bra att kämpa dig genom det jobbiga ! =)

 11. Det är en riktigt bra bok!

Lämna ett svar

Stäng meny