Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
Häll grädde och socker i en kastrull.
Snitta upp vaniljstången längs med, skrapa ur fröna och lägg i både frön och stjälk.
Koka upp (stäng av plattan när det börjar koka) grädde, socker och vaniljstång (rör noga så att det inte bränner i botten).
Plocka upp gelantinet ur vattnet och krama ur det (gör inget om det går sönder) och rör sedan i det i grädden.
Låt det svalna litegrann, sila bort vaniljstången och häll sedan upp i passande koppar/glas/muggar eller vad du känner för 🙂
Låt sedan pannacottan stelna i kylen, jag brukar låta dom stå över natten, men tror att 3-4 timmar ska räcka annars.
När dom har stelnat ordentligt så ska du göra gelé till. Den kan man göra med i princip vilka frukter/bär man vill men detta är min favvo (hallon är också ett hett tips) ;D
Passionsfruktsgelé
2 gelantinblad
2 dl juice (jag brukar använda den från Rubicon, den är jättegod och behöver in blandas ut eller nått, googla den så ser du hur den ser ut, finns oftast på Ica)
Regeln i detta recept är 1 gelantinblad till 1 dl vätska, men det brukar räcka med satsen x2 för en sats pannacotta.
Blötlägg gelantinet i kallt vatten.
Värm lite av juicen i en kastrull.
Krama ur vattnet ur gelantinet och rör ner det i juicen.
häll i resten av juicen, och rör om ordentligt.
Medans det svalnar lite så gröper du ur kärnorna ur några passionsfrukter (typ 2-3 st) och lägger en liten sked med kärnor på varje stelnad pannacotta. Efter det häller du bara på så mycket juice (gelé) som du vill ha på varje och låter det sedan stelna. Klart! 🙂
Hoppas jag förklara så att du förstår, fråga annars! 😀 Många kramar Johanna
Så sorgligt att så många som lägger upp denna bilden på typ facebook tycker inte ens så egentligen, man lägger upp den för att se bra ut. (Asså, menar inte dig såklart! Vet ju vad du och din blogg står för, menar nu andra som bara gillar eller delar för att se bra ut och moralisk korrekt). Samhället är så missbildat.
SV: Har för mig att man inte kan gör sina egna designer där om man inte betalar elr nåt :O
Sv: Helt sant! Man är fin som man är! 😀 Okej, here we go!
Pannacotta ca 10-16 stycken, ganska små.
1 liter grädde
2 dl socker
5 gelantinblad
1 vaniljstång
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
Häll grädde och socker i en kastrull.
Snitta upp vaniljstången längs med, skrapa ur fröna och lägg i både frön och stjälk.
Koka upp (stäng av plattan när det börjar koka) grädde, socker och vaniljstång (rör noga så att det inte bränner i botten).
Plocka upp gelantinet ur vattnet och krama ur det (gör inget om det går sönder) och rör sedan i det i grädden.
Låt det svalna litegrann, sila bort vaniljstången och häll sedan upp i passande koppar/glas/muggar eller vad du känner för 🙂
Låt sedan pannacottan stelna i kylen, jag brukar låta dom stå över natten, men tror att 3-4 timmar ska räcka annars.
När dom har stelnat ordentligt så ska du göra gelé till. Den kan man göra med i princip vilka frukter/bär man vill men detta är min favvo (hallon är också ett hett tips) ;D
Passionsfruktsgelé
2 gelantinblad
2 dl juice (jag brukar använda den från Rubicon, den är jättegod och behöver in blandas ut eller nått, googla den så ser du hur den ser ut, finns oftast på Ica)
Regeln i detta recept är 1 gelantinblad till 1 dl vätska, men det brukar räcka med satsen x2 för en sats pannacotta.
Blötlägg gelantinet i kallt vatten.
Värm lite av juicen i en kastrull.
Krama ur vattnet ur gelantinet och rör ner det i juicen.
häll i resten av juicen, och rör om ordentligt.
Medans det svalnar lite så gröper du ur kärnorna ur några passionsfrukter (typ 2-3 st) och lägger en liten sked med kärnor på varje stelnad pannacotta. Efter det häller du bara på så mycket juice (gelé) som du vill ha på varje och låter det sedan stelna. Klart! 🙂
Hoppas jag förklara så att du förstår, fråga annars! 😀 Många kramar Johanna
Hahahahhaha! Fetaste kommentaren ever! xD
Älskar verkligen den bilden, allt stämmer så bra. <3
Så sant!! <3
– Vinnaren av en Ziperall är nu presenterad! Vann du inte? Var inte ledsen, fler möjligheter kommer! <3
http://adaras.se/2012/june/vinn-ditt-favoritskal-fran-playman.html#comment
Så rätt så! 😀
Sv: Haha bästa mottot xD <3
Håller med!:D
Så sorgligt att så många som lägger upp denna bilden på typ facebook tycker inte ens så egentligen, man lägger upp den för att se bra ut. (Asså, menar inte dig såklart! Vet ju vad du och din blogg står för, menar nu andra som bara gillar eller delar för att se bra ut och moralisk korrekt). Samhället är så missbildat.