Nu är det slut på semestern

Copyright@Ninni Undén

Och ett bra avslut blev det! Trots panik och frustrering från min sida på dit och hemvägen. Så fort jag har en tid att passa, vilket jag nästan alltid har, blir jag galet stressad och nojjar mig över det minsta lilla. Trots att jag är en självutnämnd baddare till badkruka hoppade jag i havet med resten av sällskapet. Det tog sin lilla tid innan jag kom i men nu har jag badat i år också i alla fall! Jag lyckades även skaka på rumpan på sommarfesten och släppte loss totalt. Jag vet inte om det var alkoholen i kroppen som fick mig att känna mig helt grym på dansgolvet men grym kände jag mig! Även om jag i verkligheten sög så var det hur kul som helst.

Idag är det måndag och jag har haft min första dag som provanställd. Innan sommaren gav jag beskedet om att jag så småningom ska sluta för att söka en praktikplats där jag kan få en anställning då jag känner att jag inte kan leva på min futtiga inkomst. Ett par dagar senare ringde de upp min handledare för att berätta att de ville anställa mig! Det tog ett tag innan det sjönk in och innan jag kunde tro på det  men nu är allt i rullning. Jag ska arbeta 5 dagar i veckan istället för 3 och gå upp till 75%. Om jag klarar av det har jag en riktig anställning på ett katthem där man inte får jobb hur lätt som helst. Det känns så jäkla grymt!

Provanställningen har fått en riktigt fin start. Jag kom till katthemmet först av alla och blev välkomnad av ett helt gäng av katter som sprang nyfiket fram. Kurre och Willy förgyllde det hela med sitt gosande och spinnande. Att städa är aldrig kul men på slutet när vi var klara borstade jag Mickel, Felix och den urgulliga charmören Da Vinci som njöt som bara den och visade det gärna. Att få arbeta med katter är så otroligt mysigt och underbart. Dessutom fick jag skjuts hem av min supergoa kollega som även är den som ska lära upp mig alla mina nya ansvar och rutiner. Inga klagomål här inte!

3 svar på ”Nu är det slut på semestern”

  1. Så himla kul att höra, att dom anställde dig. 😀
    Lycka till med provanställningen, hoppas det kommer gå bra.

    Svara

Lämna en kommentar