Min nya ljusgråa divansoffa

Precis innan påskhelgen fick jag äntligen min efterlängtade divansoffa! Jag köpte den på Fyndab under julrean och har väntat många veckor på att få hem den. Jag hade såklart oturen att vilja ha färgen som inte fanns i lagret. Jag har hållit på att bli galen i väntan på den. När jag väl vill byta en möbel börjar jag störa mig på den på alla sätt och vis. Onådigt och med en hatisk passion.

Före och efter soffbyte

Före och efter soffbytet

Förut hade jag en billig och begagnad soffa från Jysk. Den var mörkgrå och det var precis det som jag trodde att jag ville ha. Men det mörka färgen funkade inte alls i min lägenhet. Dessutom var den nedsutten och inte av den bästa kvalitén. Jag satt liksom aldrig riktigt helt bekvämt i den. Och om jag satt där sittkuddarna möts kunde jag känna plankan underifrån. Och som sagt så hakar jag upp mig när jag väl har börjat störa mig på något. Jag blir äcklad, arg och störd. Allt känns fel och jag kan inte sluta tänka på det.

Nu har jag istället en ljusgrå och otroligt fin divansoffa. Jag var lite orolig då jag bara fick se den i det mörkare tyget när vi besökte Fyndab. Ofta ser ju inte möbler ut som det gör på nätet så jag kände mig lite osäker efter att ha kollat på färgen där. Som tur var hade jag gjort rätt val!

Min nya ljusgråa divansoffa

Jag är så sjukt nöjd med min nya divansoffa!

Jag är nästan överdrivet glad för min nya soffa. Den är vacker att titta på, den gör rummet ljusare, den drar inte till sig smuts som den förra och den är otroligt skön att sitta i. Jag är galet kräsen när det kommer till komfort så jag blev glatt överraskad över hur bekväm den var. Det första jag klagade på var att den var för hård men den åsikten ändrades snabbt. Speciellt då jag insåg att den var mycket snällare mot min känsliga rygg dessutom.

Det var helt klart värt att spara och spendera lite mer pengar. Kvalité kanske kostar lite men det är så värt det. Nu är det bara att spara till nästa grej och fortsätta med mina hemmaprojekt. Jag har verkligen börjat gilla inredning! Jag önskar bara att jag hade lite mycket mer pengar att leka med.

Är den fin eller är den fin? ♥

2 svar på ”Min nya ljusgråa divansoffa”

    • Tack så mycket! Nej men gud va irriterande… Det där som kallas tålamod har man ju inte när man verkligen vill ha något. Hoppas att du får den snart!

      Svara

Lämna en kommentar