Om mig - Ninni Undén

Mitt namn är Ninni Undén. Självutnämnd GEEK med en förkärlek till att vara kreativ och att leka med färger och form. Jag fick mitt smeknamn Ninjapuff när jag var 6 år och det har följt med mig sedan dess. Därför känns det inte mer än rätt att även min blogg heter Ninjapuff!

Ålder: 25år
Bor: I Åkersberga
Status: Upptagen med världens finaste Joacim
Yrke: Webbdesigner/webbutvecklare på Shiki

Mina diagnoser

Jag lever med två neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, Aspergers syndrom och ADHD (Uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitet i kombination). Utöver det har jag dystymi och problem med selektivt ätande men jag gör framsteg varje dag. Förr var jag även diagnostiserad med bulimi, paniksyndrom med agorafobi och social fobi. Den 29 November 2011 började jag på dagsjukvård på Mandometerkliniken för min bulimi och den 30 Januari 2013 blev jag friskskriven! Något som är värt att tilläggas är även att jag har varit fri från självskada i över 7 år nu och jag tänker aldrig vända tillbaks.

En före detta bulimiker

Håravfall, blåmärken, skavsår, ständig yrsel och en helvetisk ångest var min vardag. Jag mådde inte bra och föll djupare in i mörkret samtidigt som en

Läs mer »

Dela gärna min blogg! ♥

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
En av mina gamla och en aningens nördiga headers.

Vad den här bloggen handlar om

Den här bloggen är som en öppen dagbok där jag skriver om vad som händer i mitt liv. Om mina känslor, tankar och åsikter. Jag är en överanalytisk person som aldrig kan stänga av mitt spinnande huvud. Så här kan du förvänta dig kluvna och förvirrande monologer där jag desperat försöker få fram vad det är som snurrar där uppe i hjärnkontoret.

Jag behöver skriva av mig

Att vara kreativ och att skapa är vad som ger min själ näring. Utan skapandet känner jag mig tom och glädjelös. Jag är ingen Picasso och jag kan inte ta det mest enastående fotografier. Det spelar ingen roll. Så länge jag kan använda mig av min kreativitet ger det mig glädje. Jag kommer inte ihåg exakt när jag började blogga. På den här sidan kan man hitta så långt som till 2010 men jag bloggade även innan dess på Blogspace. För några år sedan var jag mer aktiv än vad jag är just nu. Jag älskade att skriva och få utlopp för alla mina känslor. Jag älskade också att göra min egna designer och få bloggen att verkligen kännas som min. Ibland har jag kanske spårat och ofta har resultatet kanske inte varit det bästa precis. Men det fick mig att utvecklas och jag lärde mig mycket av det. Det gav mig skaparglädje och tack vare det blev min vardag lite lättare att hantera.

Samhörigheten hjälpte mig

Förr skrev jag väldigt mycket om mina sjukdomar och all ångest jag kände. Jag kände mycket hat mot mig själv och bloggen fick bli en ventil så att jag kunde få ut min ilska och sorg på något annat sätt än att bara skada mig själv. Bloggen ledde till att jag fick kontakt till många likasinnade som gav sitt stöd och fick mig att känna mig mindre ensam. Andra kontaktade mig och berättade att de fann tröst och glädje i att läsa om min kamp. Även de kände sig mindre ensamma och flera skrev att de fick hopp om att saker och ting kunde förändras. Därför valde jag att under en lång tid skriva om min kamp mot bulimin och om hur det var att leva med en ständig ångest. Även om saker och ting gick åt helvete fick jag bara positiv respons och jag kände en stor samhörighet med mina läsare.

Just nu ligger bloggandet lite på latsidan

Nu för tiden är jag inte lika aktiv längre. Jag har ett jobb, ett hushåll att sköta och katter att ta hand om. Däremellan har min kreativitet kvävts av en stress som jag oturligt nog har lyckats bygga upp. Jag har börjat komma tillbaks till mitt forna jag igen men det är mycket som händer i mitt liv just nu. Jag hoppas att jag inom en snar framtiden kan komma över min skrivkramp och snart är igång igen!

Följ mig på mina andra sidor ♥