Stulna eller inlåsta kläder?

Copyright@Ninni Undén

Idag råkade jag ut för världens hjärtattack på gymmet! Så oförsiktig som jag är så låser jag aldrig skåpet där jag lägger min jacka. Jag kommer liksom aldrig ihåg låset och där jag tränar finns inga misstänksamma typer utan mest gulliga pensionärer. Men idag hände något som får mig att undra om jag kanske borde använda lås ändå, just in case. Jag hade tränat klart och var nöjd över hur mycket bättre jag presterade på konditionen. Samtidigt var jag helt slut och skakade som ett asplöv för att jag kanske råkade ta i lite för mycket. När jag ska öppna mitt skåp inser jag att det sitter ett lås på det. Tankarna börjar snurra, jag öppnar alla andra olåsta skåp, undrar om jag börjar bli psykotisk och får panik. La jag jackan någon annanstans eller vadå?!

Jag får hjälp av en från personalen som frågar runt efter vem som har tagit det skåpnumret som jag hade. Men ingen hade den. Jag började undra över vilken kärring som var knäpp nog att ta en jacka, en ful tygpåse och ett par mjukisbyxor. Jag blev tillsagd att sitta och vänta i omklädningsrummet för att se om någon kom och öppnade skåpet. Vid den tiden trodde jag absolut att någon hade snott mina saker då man knappast bara tar någon annans skåp.

Efter en liten stund kommer en äldre dam in och öppnar skåpet. Jag sneglar in och ser endast henne stora jacka men skärper till mig och frågar henne om det kanske låg någonting bakom hennes grejer. Hon såg förvånad ut och förstod inte varför jag ställde en sån knasig fråga. När hon konfunderat drog undan sin jacka så låg mina grejer där…. Vilken lättnad! Hon hade tydligen inte ens lyckats se min stora dunjacka och hängt in sina grejer över mina saker som att de inte ens fanns där. Hon skämdes och ursäktade sig men jag var bara glad över att inget hade blivit stulet. Jag lärde mig min läxa tror jag.

7 svar på ”Stulna eller inlåsta kläder?”

  1. Jag hade slutat upp i gråt & hade oroat mig för mycket. :O
    Men det var tur att dina saker inte var stulna!

    Svara

Lämna en kommentar