Tabu, tvång och förbud

Gårdagens middag gick bättre än förväntat. Det var svårt att gissa sig fram till vilken storlek på portionen jag skulle ta men jag tror och hoppas att jag lyckades ta någorlunda rätt mängd. Eftersom att jag inte vill att pappa ska veta om mina matproblem och att jag går på en ätstörningsklinik kunde jag inte ta med mig vågen så jag fick försöka gissa mig fram istället. Det kändes rätt bra för jag blev varken överdrivet mätt eller sjukt hungrig, hungrig var jag fortfarande men det är jag ju alltid så det kan jag inte riktigt gå efter. Visst, jag kanske borde ha tackat nej till den där vidriga rom och colan som gjordes lite väl stark för min smak men jag kände att jag behövde något för att lugna mina nerver. Jag kan ha överskridit lite med kaloriintaget under middagen men jag tror inte att det blev för överdrivet. Det gick rätt så bra att prata med honom också, jag såg till att diskussionerna höll sig till kallprat om sl, mat och vädret så att inget känsligt skulle komma upp. På kvällen gjorde jag ännu en fobiutmaning och åt en Delicatoboll och drack en burk cola tills kvällsmål. Tyvärr så kunde jag inte riktigt njuta av det som jag aldrig kan göra på vardagar då det helt enkelt går emot mina principer. Jag har småätit och hetsätit på vardagar förut men jag har aldrig kunnat njuta av det då jag har förbjudit mig själv till det. Det är svårt att förklara men det är absolut inte samma känsla som att äta på helgen då det är mer okej. Ärligt talat fattar jag inte själv alls hur jag tänker.

Idag har jag ätit pannkakor med sylt och grädde till lunch som en till utmaning. Första tuggan var god men sen kom de psykiska spärren som skrek att sådant äter man bara på helger. Än en gång kunde jag inte känna mig tillfredsställ med det jag åt. Jag har insett nu att mycket av ätstörningen är baserad på principer och förbud från uppfostran jag tog åt mig alltför hårt. Så fort något sött har förekommit på en vardag har det varit fyllt med skam och skuld eftersom att det är så tabubelagt för mig. Kalorierna skrämmer mig men mina tvång är värre och är det som är mest svårt att komma över. Då kanske det inte är så konstigt att jag har fått överslag så många gånger och hetsätit när det är så otroligt laddat som det är. Det läskiga är att trots min viktuppgång äter jag mindre kalorier per vecka än vad jag gjorde innan jag började här. Jag och min behandlare räknade ut hur mycket kalorier jag fick i mig per dag under en vecka om man slog ut allt som allt jag hade fått i mig. Vi tog en någorlunda ”bra” vecka där jag åt 500 kcal om dagen i 4 dagar och sedan hade hetsätningar 3 av dagarna (Om ni bara visste hur sjukt mycket man kan få i sig under en hetsätning…). Resultatet blev att jag då åt lite mer än 4000 kcal om dagen (om man räknar hela veckointaget och slår ut det dvs.), alltså nästan dubbelt så mycket som jag äter nu. Och det var en bra vecka… helt sjukt. Nu räknade vi inte med kompensatoriska beteenden som t.ex. träning men ändå, det känns fortfarande rätt stört och konstigt. Att jag inte insåg det tidigare.

9 svar på ”Tabu, tvång och förbud”

 1. Fina du, du ska kunna njuta av maten du äter <3 :c

  Sv: Ja, men det är alltid bra att ha kvar gamla bilder, som minnen och som något att fylla ut bloggen med xD aah, dör. Jag vill att det blir min födelsedag, så att jag kan öppna kameran och en av mammas vänner från england ska beställa en 32gb minneskort till mig xDDD BILDER!!!

  Vi äger på att spamma varandra! Men jag hatar liksom att skriva på fb, för chatten är mysko och det visas inte att man har meddelanden och msn är du sällan online på, så bloggen är bästa sättet att skriva med dig 😀

  Svara
 2. Om man har Aspergers syndrom är det vanligt att man tar regler väldigt bokstavligt och får väldigt mycket ångest när man bryter mot dem. Det kanske är bland annat det som har bidragit till att du tycker att det är så jobbigt att äta vissa saker på vardagar, vem vet? Bara en tanke från min sida.

  Jag själv får extrem ångest när jag försover mig, eller det räcker egentligen med att jag kommer lite för sent.

  Du kämpar på väldigt bra!

  Kram <3

  Svara
 3. Skönt att middagen hos din pappa gick bra. Du skriver inget om hemresan som oroade dig lite igår, men förmodar att den gick hyfsat bra även den.

  Tråkigt att du inte kunde njuta av Delicatobollen (det är ju så gott), men modigt av dig att ta den. Skönt om du kan stabilisera ditt matintag. Det låter ju som otroligt stora sväningar från 500 kcal/dag till mer än 4000 i snitt. Om du fortsätter på den här banan som du verkar vara inne på och härdar ut så tror jag att du och din kropp kommer att må mycket bättre snart.

  Imorgon är det fredag, snart är det helg igen :). Skönt!

  Ha en skön kväll Ninni. Ta hand om dig. Du finns i mina tankar! Kram

  Svara
 4. Sv: Samma här! :O

  Jag loggar alltid in på msn som offline och väntar tills folk jag vill chatta med loggar in, sedan visas jag som online xD

  Vad elak jag låter ):

  Svara
 5. Sv: Så händer det för mig varje gång någon som jag inte har pratat med på ett tag skriver till mig.

  Det var en person som skrev; "hej, hur mår du?"

  Så jag svarade och frågade hur personen själv mådde. Fick inget svar och någon minut efteråt loggade den och logga aldrig in igen o_o Men bara; "hepp…." xD

  Svara
 6. Sv: Svarade segt för att jag inte visste vad jag skulle skriva ):

  Påtal om underliga människor, så var det en tjej som frågade vad jag hade gjort idag. Hon kommenterade liksom det inlägget där jag redan hade skrivit vad jag har gjort under dagen xD ÅÅÅH, stör mig på att folk inte läser det jag har skrivit D:

  Svara

Lämna en kommentar