They saw me for who I am.

Jag är fortfarande lite… chockad efter svaret igår. Chockad är kanske inte det mest korrekta ordet men jag vet faktiskt hur jag bättre ska beskriva det. Igår fick jag ta in så otroligt mycket information så att jag höll på att spricka som ett täcke med alltför mycket dun. Det var som att  min instängda värld fick för första gången flera olika dörrar där jag kan välja och vraka. Det enda jag begärde var ett konkret svar och lite förståelse, under utredningen så har jag fått det och för första gången så känner jag mig verkligen sedd på riktigt. De tog mig på allvar, de lyssnade och förstod. Äntligen så hörde någon på mina rop efter hjälp. Äntligen.

Att gå på DBT för evigt är inget jag har planerat och nu har jag många förslag och rekommendationer till olika ställen där jag kan få speciellt stöd när jag har bestämt mig för att byta. Något som de starkt rekommenderade var t.ex. att skaffa en kontaktperson för att träna upp min sociala kompetens. Som de själva sa så är det oftast för de som inte har så många vänner och som därför blir lätt isolerade. För mig är det inte fallet, jag har många men ytliga vänner istället som jag knappt ens vågar träffa utan att dricka.  Så de tror att det vore bra för mig att ha någon som känner till och kan ta hänsyn till min problematik och kan hjälpa mig på så sätt att komma ur min lilla bubbla. Samtidigt som det låter väldigt bra så känner jag mig såklart rädd. Men det kanske är bra att ha någon som man kan bolla med samtidigt som man vet att personen ifråga inte kommer att tycka att man är konstig.

Men mer information om alla olika sorters center osv. kommer jag att få senare när jag träffar min läkare om två veckor. Jag längtar tills dess för då kommer jag att få börja med en sorts ADHD-medicin. Tänk om allt lättnar då… Tänk om min trötthet blir bättre och tänk om jag kan börja fokusera på saker! Jag har stora förväntningar och är ivrig på att testa det nu.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. e S o h

  sv: Ja precis! 🙂 + att ni får du iaf rätt medicin! Det kan ju hjälpa väldigt mycket också =) Nu får man hålla tummarna att allt ska gå bra!

 2. Micaela

  SV: Förstår det! Hoppas verkligen du får den hjälpen och det stödet nu då 🙂

  Om du hade valt idag då, vad hade du valt då?

 3. sandlådemamman

  Vad härligt att du har fått svar och att utredningen varit positiv för dig. En sån kontaktperson låter ju jättebra. Sen tror jag att det skulle underlätta om du på något sätt kunde berätta för dina vänner hur du känner och vilka svårigheter du har, så att de vet varför du kanske har svårt att ta kontakt ibland och blir tyst.

 4. linn - foto & ph

  Åh vad skönt och äntligen få känna att man har fått hjälp. Hoppas att medicinen underlättar saker och ting, så önskar jag dig att allt blir bättre 🙂

 5. Linnea.

  Åh jag hoppas verkligen det blir bättre för dig när du får medicinerna! Det blev så mycket bättre för mig när jag fick min diagnos och mediciner. Vet du vad för medicin du ska få? Styrkekramar till dig!

 6. Ells

  Sv; Megaubergott!!!! Minst sagt 😀 dyrt med .. 80 spänn för allt xD

Lämna ett svar