Tiden bara rinner iväg…

Copyright @ Ninni Undén || Tiden bara rinner iväg

Tiden bara rinner iväg och det känns som att man knappt hinner leva. Kan någon snälla stoppa tiden ett litet tag så att jag kan hinna ikapp? Alla säger att det blir värre för varje år som går, vilket jag själv har upplevt, så snart kommer jag väl att vakna upp bara för att inse att jag har dött. Ett år känns som en månad, en månad känns som en vecka och vecka känns som en dag. Om det verkligen blir värre kan jag inte för mitt liv förstå hur man ska hinna med någonting i huvud taget…

Det känns extra påtagligt nu när jag har hamnat återigen i en sån där period då jag vill göra allt. Hur ska man hinna med att göra allt när man knappt hinner med något? Det är just i de här perioderna som min ADHD visar upp sitt sanna jag. Jag springer fram och tillbaks för att sortera här och där. Jag sliter ut och kastar saker för att sedan bli uttråkad och lämna resten i en enda röra. Jag städar upp bland hyllorna lite för att en stund senare upptäcka att jag måste fortsätta slita ut kläder som jag inte längre använder. Jag går mellan alla rum, lådor och hyllor och lyckas göra mer oreda än reda. Ibland känns det som att jag springer runt som en höna med ett avhugget huvud. Jag vill sortera och piffa upp allt men sen så försvinner all lust och helt plötsligt inser jag att jag fastnat vid datorn igen… Där jag har absolut inte gjort ett piss.

Jag vet att allt går mycket bättre om jag gör en sak i taget. Varje gång jag börjar få en sån här sorterings och städmani förbereder jag mig mentalt att bara ta ett rum eller en hylla först, men när jag väl börjar tappar jag bara kontrollen igen. Jag har ingen kontroll över min fokus alls så när jag väl börjar bli lite uttråkad med något har jag inget annat val än att gå vidare. Vilket är jäkligt trist då jag mår så himla dåligt över att ha ett smutsigt och klottrigt hem. Sen kan jag helt plötsligt vilja komma igång igen för att inse att jag måste sova… På helgerna kommer jag aldrig igång för då ligger jag i en ”mysa med min älskling”-dvala och vardagarna är som sagt alldeles för korta. Jag kan ju inte riktigt utnyttja min tid på bästa sätt så det bästa vore om dygnen hade lite fler timmar! Tur att jag har katterna. Tack vare dem kan jag aldrig låta det bli alltför stökigt!

Hur gör ni för att hålla ert hem fritt från klotter när tiden bara rinner iväg? Jag vet att det bästa är att inte stöka ner från början, men det är ju lättare sagt än gjort! Jag tänker alltid att det kommer att gå bättre när jag har städat ur hela lägenheten men den dagen kommer ju aldrig. När jag väl har fått ordning på ett område har jag förstört ett annat under processen. Innan det andra området hinner bli klart hinner jag förstöra den städade igen…

2 svar på ”Tiden bara rinner iväg…”

    • Haha, smart! Måste sluta vara så snål bara…
      Men jag är ju en mästare på att stöka, hur slutar man?! D:

      Svara

Lämna en kommentar