8 tips för att få längre hår – Få håret att växa som ogräs!

Drömmer du om ett långt och vackert hårsvall? Det är du inte ensam om! Ett hårstrå växer cirka 1 till 2 centimeter i månaden. De flesta av oss har inte tålamodet på att vänta i flera månader och vill ha resultat direkt. Tyvärr finns det ingen mirakelkur som ger dig 1 decimeter på en månad men det finns smarta knep för att få håret att växa snabbare. Samtidigt som du följer mina 8 tips för att få längre hår får du även på sikt ett mycket starkare och friskare hår.

7 tips för att få längre hår - Få håret att växa som ogräs!

1. Massera hårbotten och skölj håret i kallt vatten

För att få håret att växa kan man använda sig utav knep som är helt gratis. Ibland är det de små och enkla knepen som gör den stora skillnaden! Att massera hårbotten hjälper till att öka blodcirkulationen genom att stimulera hårsäckarna. Kallt vatten stänger porerna och förbättrar blodcirkulationen. Vad leder då detta till? Ja just precis! Ditt hår börjar att växa snabbare. Så få in som en rutin att massera hårbotten i 3 minuter varje gång du ska tvätta håret. Om du har en partner så är det guld om du kan få lite hårbottenmassage på kvällarna och få lite mys som ett plus i kanten. När du tvättar håret så är det bara att avsluta med en kall ursköljning. Det är kanske inte det roligaste på vintern med det är värt det!

2. Sätt upp håret

Många med riktigt långt hår har oftast sitt hår uppsatt i knut så att topparna skyddas från allt slitage som nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar som man kan leka med. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker vid exempelvis städning eller träning. Att fläta håret på kvällen innan man går och lägger sig hjälper om man har problem med tovor och trassel på grund utav att man sover oroligt.

3. Tvätta inte håret för ofta

Att tvätta håret för ofta är inte bra eftersom att det tar bort den naturliga oljeproduktionen i hårbotten. Två till tre gånger i veckan räcker! Jag vet att det kan vara svårt om man lätt får fett hår men håll ut. Annars riskerar du ändå bara att göra det värre och fastna i en ond cirkel. Torrschampo är en gudagåva som hjälper en att stå ut emellan tvättarna! Efter schampot ska man alltid ha balsam eller inpackning i som reder ut tovor, återfuktar och sluter ihop hårstråna.

4. Tänk på vad du använder i håret

Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar och sliter på håret. Välj mjuka och släta håraccessoarer istället utan några klämmor på.

5. Skydda håret

Borsta inte håret när det är blött och använd alltid värmeskydd när du fönar, plattar och lockar håret (undvik helst plattångar och liknande i huvudtaget!). Du kan även ge håret lite extra näring från en hårolja som du kramar in efter tvätt. Tänk på att återfukta håret och på att skydda det från solen nu när sommaren börjar komma. Det är inte bara huden som behöver skyddas från solens starka strålar. Även håret kan slitas och kan behöva extra mycket återfuktning på somrarna.

Tips på produkter som skyddar och stärker håret:

6. Klipp gärna men inte för ofta

Hår växer ungefär 1-2 cm i månaden. Det innebär att om du går du till frisören varje eller varannan månad och klipper av flera cm kommer håret inte att bli så mycket längre. Så enkelt är det. Men se gärna till att du klipper lite då och då om och när du har kluvna toppar. Det brukar räcka med kanske var fjärde eller var femte månad. Det ger dig ett starkare hår som dessutom ser mycket finare ut och gör håret mindre frissigt. Att låta håret växa ut bara för att ha kluvna och svaga hårstrån är som gjort för besvikelse.

7. Ät kosttillskott

Om man inte får i sig tillräckligt av vitaminer och mineraler från kosten är det jättebra att satsa på kosttillskott. Här nedan kan du se lite tips på superbra kosttillskott som främjar hårtillväxten.

8. Använd alltid balsam

Ett riktigt bra balsam kan hjälpa till med att ersätta de lipider och proteiner som finns inne i håret. Det kan även hjälpa till att försegla ditt hår med ett yttre skal som ger ditt hår skydd. Det förhindrar håret från att skadas och kan hjälpa till med att stimulera hårväxten. Alltså ger du håret en större möjlighet till att få växa snabbare.

Tips på balsam som ger näring till håret:

För dig som har kraftigt skadat hår:

Läs även mina 10 superbra tips till längre och friskare hår och 5 tips för att få längre hår snabbare!

Det här inlägget innehåller annonslänkar från Adviral.

Spara

Spara

5 svar på ”8 tips för att få längre hår – Få håret att växa som ogräs!”

 1. Är du bra på hår?
  Tycker jag får så himla fett hår snabbt, om jag duschar varannan dag så blir det fett efter halva dagen typ dagen efter jag duschat. Har provat att duscha mer sällan också men det är samma sak, sen har jag väldigt tunt hår så ser ju helt sjukt ut när det blir fett och stripigt haha, what to do :(???

  Svara
 2. sv: Tack 😀 hihi jag kan inget alls så tror säkert du kan lära mig mycket.

  Jag har provat lite olika, allt från att duscha håret 2 ggr i veckan till typ 1 gång i veckan nästan.
  Kanske borde gå tillbaka till 2 ggr i veckan nu i sommar då till att börja med.

  Jag har haft samma borsta ett tag nu men bytte nyligen och tyckte det blev lite bättre då, men är ganska dålig på att borsta håret med då det inte blir så tovigt eftersom det är ganska tunt, kanske blir fett snabbare då med xD haha, kanske borde borsta mycket oftare.

  Hmm, vet inte hur mycket ja tar på det :/ hmm ska försöka tänka på det.

  Plattar och lockar typ aldrig, blåser inte ens håret utan låter det torka själv och ibland i handduk.

  Svara
 3. sv: Haha tack 😀 ska försöka hålla ut! Är som att de minst passande hårtyperna har jag xD fett och tung liksom, en sån mardröm haha.

  Åh vad schyst ^^ vore grymt!

  Svara

Lämna en kommentar