Today I met my new doctor.

Jag fick träffa min nya läkare idag och tyvärr så var det första intrycket inte så särskilt bra. Varför är jag inte riktigt säker på men redan när jag såg honom så kändes det fel. Det hjälpte inte precis när hans handslag var överdrivet löst så att det bara kändes äckligt, ja så känslig är jag. Själva mötet gick otroligt fort och han frågade knappt några frågor ens som i alla fall jag tycker att en läkare borde göra. Han sprang även ifrån en stund för att rådfråga med en överläkare om hur vi ska göra med min medicinering. Först ville han att jag skulle sluta med Concerta helt och hållet och börja med Strattera, men sedan så ändrade han sig så att jag ska ha båda tills att Stratteran börjar verka. Han pratade även om Ritalina som jag trodde att jag skulle få byta till, men vi får väl se hur det blir vid nästa uppföljning.

Egentligen så vill jag inte ta Strattera men jag hade inte något större val. Jag borde inte döma medicinen i förväg men jag kan inte låta bli. Den påverkar inte Dopaminet, är inte centralstimulerande och har fått mer ”skit” på sig än de andra medicinerna mot ADHD. I alla fall så är det min uppfattning efter att ha kollat runt på nätet, men jag vet att det fungerar olika på alla. Jag ska ge den en chans ändå men det kändes ju lite dumt när jag läste att trötthet är en vanlig biverkan, det är ju det som jag nästan helst vill komma ifrån. Förhoppningsvis så funkar det bra trots att jag tvivlar på det. Önska mig lycka till nu när jag tar två mediciner som är kända för att öka pulsen och blodtrycket, haha.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Linnea.

  Hoppas strattera fungerar för dig, har själv ätit det i några månader. Från början var det en jobbig period men det funderar bra nu. Min syster åt strattera först innan hon fick byta till concerta, strattera fungerade inte alls för henne hon gick ner i en djup depression, strattera gjorde allt värre. Men hoppas det kommer fungera för dig! Varför ska du sluta med concerta?

 2. Linnea.

  Ajdå, men hoppas att det kommer gå bra iaf!

 3. ems

  Hoppas att det funkar bra!

 4. Sv- mihihihi, tack.. fast du är nog den ända som tycker det.. du är iallfall vacker ^^

 5. Bambi

  Hoppas det funkar, så att du inte fick medicinen i onödan. Lite dåligt att du nu har två mediciner som ökar plusen och blodtrycket. >:

Lämna ett svar