Trötthet, resultat, mediciner och väntan

Så trött, så trött. Det är alltid svaret jag ger när någon frågar hur jag mår. Speciellt den senaste månaden har jag känt mig extremt trött.

Jag blev ju lite mer vaken, även om det inte var mycket, när jag tog Attentin. Nu har jag varit utan min ADHD- medicin i över en månad och jag känner mig bara tröttare och tröttare för var dag som går. Det var inte fören efter en vecka utan medicinen som jag insåg att den trots allt gav lite effekt ändå.

Trötthet, resultat, mediciner och en lång väntan

Svaren från alla mina tester

För ett tag sedan skrev jag inlägget ”Stressmånad” och berättade att jag skulle göra ett par tester. Det var ett 24- timmars EKG, en Sömnapnéutredning och en 24- timmars blodtryckskoll. Det gick väl ganska som förväntat. Jag hade ingen sömnapné, blodtrycket var lätt förhöjt under hela dygnet och min genomsnittspuls var 100 slag i minuten. Även om det inte är så farligt att ha lätt högt blodtryck vill man helst undvika det på grund av min unga ålder. Därför fick jag testa att vara utan min medicin för att se om det var den som var boven.

Attentin gav mig högt blodtryck

Det borde inte förvåna mig egentligen. Men jag ville väl inte tro att det är den som är boven. Dessutom tog jag den hyfsat länge innan den började påverka blodtrycket. Min puls har alltid påverkats av alla ADHD- mediciner som jag har tagit men blodtrycket har för det mesta sett helt perfekt ut. Den har såklart gått upp lite ibland men då har den även alltid gått ner. Men det gjorde den ju inte den här gången.

Voxra och en lång väntan

Innan jag fick sluta med Attentin fick jag lägga till Voxra för att få en liten boozt. Tyvärr har den än så länge inte haft någon effekt alls och jag hoppades verkligen att den skulle göra mig lite piggare. Speciellt nu behöver jag det. Inte har jag kunnat höja den heller då jag väntar på att få träffa min nya läkare. Min gamla ledsnade på den nya ägaren och slutade. Min husläkare som jag har haft mest kontakt med nu har bett mig att fortsätta vara utan Attentin för att hålla mig så ”ren” som möjligt. Trots att jag har haft bristande effekt utav den har det varit otroligt kämpigt. När man är kroniskt trött tar man verkligen allt man får, även om det ger ytterst lite.

Hon har även skickat en remiss till reumatologen. Vilket är anledning till varför hon vill hålla mig så ren som möjligt från mediciner. Inte för att jag tror att det påverkar men eftersom att hon är den första som hjälper mig att utreda smärtan på riktigt så lyder jag. Jag tror dock inte heller att det jag har är reumatiskt men det känns ändå bra att börja någonstans. Om de inte hittar något har hon lovat att skicka mig till smärtkliniken i Danderyd. Så nu är det bara hålla tummarna för att min läkare in sviker mig som de flesta andra och att de på Danderyd dessutom tar emot mig. Om inte vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.

4 svar på ”Trötthet, resultat, mediciner och väntan”

 1. Prova elvanse istället, samma ämne som i attentin, men de är långtidsverkande. Jag såg du ätit cocerta innan, den är också långtidsverkande. Du kanske mår bättr på elvanse. Jag äter attentin å det är den bästa för mig. Elvansen kom igång på morgonen och höll i sig så fick man eventuellt fylla på med attentin på eftermiddagen. Men många av mina vänner äter elvanse, jag blir dock inåtvänd och lite sånt. Men prova dig fram , medicinerna är ju centralstimulantian de kommer höja puls och tryck, men då finns de också typ vanliga attarax eller nåt om drar ner den lite. Ge dig inte direkt om du vill ha nåt. Du är patient och du bestämmer och styr 99% om du får träffa n vettig läkare. Lycka till! De är du som ska må bra, glöm inte det!

  Svara
  • Jag har testat den också. Jag har ju testat runt med dessa mediciner sen 2011 så jag har gått igenom alla. Jag har till och med tagit det med en riktig blodtryckssänkande medicin, men det vill jag helst slippa. Attarax känns inte riktigt som något man ska ta för att sänka pulsen och blodtrycket… Den har jag dock också testat tidigare för sömnen och ångest men jag tyckte att den var värdelös.

   Tack för att du tog dig tiden till att kommentera och ge mig tips! Jag har bytt läkaren sen det här inlägget och testat olika kombinationer och tabletter sen dess. Tyvärr har jag hållit på med mediciner i 10år utan att hitta något som är ultimat. Min hjärna känner ingen större effekt men min kropp reagerar och jag får därför sluta. Men jag ger inte upp ännu!

   Återigen, tack för dina tips!

   Svara
 2. Hej Ninni! Jag blir faktiskt lite upprörd när jag läser det här! Över att vi inte haft någon kontakt alls sen jag fuckade upp allt för typ 13 år sen. Det ligger hos mig, så jag blir upprörd på mig själv över att jag inte funnits där som vän för dig. Jag har ju fucking gått igenom typ samma skit som du verkar det som. Jag ser att inlägget är skrivet 2018 så jag kan bara hoppas att du har fått hjälp med allt nu och hittat rätt bland alla preparat. Jag har inte gjort det. Jag trampade väldigt snett ner i ett amfetamin missbruk innan jag fick min add diagnos vid 22 års ålder och det har förmodligen förstört resten av mitt liv..
  Jag tror inte att jag någonsin kommer känna mig helt funktionell som människa oavsett vilka mediciner jag tar nu efter missbruket.
  Men jag hoppas verkligen att det är bra med dig och jag skulle iaf bli jätte glad om vi återupptog kontakten lite?! Vi kan ju faktiskt ha lite å prata om.
  Ta hand om dig fina du!
  Du får gärna lägga till mig på snap om du vill.
  @Alex.hjelmar

  Svara
  • Hej Alex! Jag fattar inte att jag har missat din kommentar i över ett år… Jag har inte hittat helt rätt ännu men det är i alla fall bättre och det är hanterbart. Jag är verkligen ledsen att du var tvungen att gå igenom det innan du fick din diagnos. Jag hoppas att du har kommit längre och att du känner dig som en mer funktionell person igen.

   Det vore jättekul att ta upp kontakten igen! Jag har lagt till dig på snap nu ett år senare, haha…

   Svara

Lämna en kommentar