Från vardagsstress till semesterstress

Det tog knappt ens en dag innan jag gick från vardagsstress till semesterstress. Hur tragiskt känns inte det egentligen? Jag är inne på min andra vecka på min månadslånga semester. Det känns redan som att tiden har gått alldeles för fort och jag stressar över hur jag slösar bort min semester.

Från vardagsstress till semesterstress
Redo för beachen.

Jag vill hinna göra allt och ingenting. Jag vill passa på att göra saker och vara social samtidigt som jag vill hinna bara vara och slappna av. Hur jag än gör känns det hela tiden som om jag gör fel eller missar något. Jag vet att allting egentligen sitter i mitt huvud men jag kan inte komma ut ur den onda cirkeln riktigt.

Ett bra tag innan semestern startade började jag känna mig konstant stressad och kvävd. Det vart lite för mycket för mig med alla möten och den konstanta känslan av att ligga efter. Nu sitter jag kvar i den känslan och kan inte riktigt ta mig ut. Den extrema värmen gör det svårt att orka göra så mycket och jag känner mig konstant matt. Jag klarar inte ens av att pressa i solen och då får jag ännu mer känslan av att jag slösar på den korta sommaren. ”Man måste ju passa på att vara i solen…”

När man har för många bollar i luften

Jag har lyckats dra på mig alldeles för stora och för många projekt som jag aldrig hinner bli klar med. Jag behöver fixa en massa saker inför den där hemliga saken jag ska göra som jag nämnde för några inlägg sedan. Det finns en liten bok som jag vill fortsätta arbeta med men som jag aldrig får ro till att skriva. Jag ska rensa och sälja en massa saker här hemma men det slutar bara med att det är ständigt kaos i lägenheten. Jag har länge känt att jag har alldeles för mycket saker så det vore skönt att bara banta ner allt och få lite extrapengar istället.

Jag har dessutom startat en ny livsstils- och skönhetsblogg som heter Beauty & Lace. För tydligen hade jag inte nog med saker att göra… Mitt huvud är fullt av idéer på inlägg och hur designen ska se ut men jag har ingen klar helhet. Så därför slutar det med mycket småpetande här och där (som vanligt) och jag känner mig aldrig ens klar med hur den ska se ut. Hoppas att ni som följer den här bloggen även följer min nya! Förhoppningsvis kommer jag igång med den liten mer på riktigt snart. Det var kanske inte så smart att starta den strax innan sommaren men ibland kan jag inte hålla mig. Tålamod, vad är det?

Från semesterstress till semesterharmoni?

Tjaa, vi får hålla tummarna för det i alla fall! Idag åker jag till underbara Landsort över helgen med Jocke, Max, pappa och hans flickvän. Ön har en tendens att nästan överväldiga en med harmoni så jag hoppas att det i alla fall för stund skänker lite ro. Mysigt kommer det att bli hur som helst! Det är ju sommarfest nu i helgen så det brukar vara lite mer människor ute och förhoppningsvis är många av mina släktingar som jag inte ser så ofta där. Just nu ser det ut som att det ska regna i hela helgen men jag hoppas på att vi kan hinna klättra lite i bergen innan dess. Det vore ju lite tråkigt om vi åkte ut för att bara sitta inne i huset.

Trevlig helg! ♥

Lämna ett svar