Första mötet med LSS-handläggare.

Idag hade jag och mamma möte med en LSS-handläggare. Vi pratade igenom mina svårigheter och vad jag kan få för stöd för att förbättra vardagen. Det var rätt intressant men jag kände mig väldigt osäker och blyg så mamma fick föra min talan under nästan hela mötet. Handläggaren var i alla fall trevlig så det kändes inte alltför farligt och hon verkade ta mig på allvar. Oturligt nog ska hon på semester om två dagar så det kommer ta ett tag innan vi får svar men ansökan om kontaktperson är i alla fall inlämnad nu. Hon föreslog korttidsvistelse också som finns i Täby och som ska startas i Österåker. ”(Korttidsvistelse är ett hem för personer inom LSS-verksamheten i behov av avlastning från det egna hemmet ett par gånger i veckan/månaden.)” Jag vet inte än om jag verkligen är intresserad av det eller ens vågar men min storebror har gått på det och han verkade trivas väldigt bra. Det finns mycket att fundera på just nu men det är skönt att veta vad man har för valmöjligheter. När jag t.ex. flyttar hemifrån kan jag få boendestöd vilket känns som en stor trygghet då man slipper känna sig helt utelämnad. Det får mig att känna mig lite mindre rädd och orolig än innan, min framtid slutar kanske inte i katastrof om jag nu får stödet till att lära mig att hantera vardagen bättre.

 

Lämna en kommentar